• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Hamstringblessure

2
Hamstringblessures komen vaak voor. Hier lees je alles over de oorzaken, symptomen en behandeling van hamstringblessures.
Lees meer
Sorteren op:
Sale
74,95 69,95
Op voorraad

Wat is de hamstring?

De hamstring is een verzamelnaam voor een groep van drie spieren zich aan de achterzijde van het bovenbeen bevinden. De drie spieren zijn de semimembranosus, semintendinosus en de biceps femoris, gezamenlijk zorgen zij er onder andere voor dat de knie kan buigen en de heup kan strekken. 

Hamstringblessures

Door het maken van een verkeerde beweging kan een van de spieren van je hamstring verrekken of (in)scheuren.

Hamstringblessures ontstaan vaak door een sprint, hoge trap, spagaat of een sliding. Bij sporten zoals voetbal, hockey, atletiek, turnen, ballet en vechtsporten is het een veelvoorkomende blessure. 

Indien je ooit last van een hamstringblessure heb gehad is de kans groter dat je deze nog een keer blesseert, andere risicofactoren zijn een ongelijkmatige spieropbouw en vermoeidheid.

Symptomen hamstringblessure

Bij een hamstringblessure heb je meestal last van een flinke acute pijn aan de achterzijde van het been. Deze pijn wordt erger tijdens het rekken en aanspannen van de hamstring. Na een aantal dagen is er in sommige gevallen een blauwe plek zichtbaar.

Bezoek een fysiotherapeut of arts voor een diagnose. In sommige gevallen is er een MRI of echo nodig om de ernst van de blessure te bepalen. 

Voorkomen en behandelen van hamstringblessures

Allereerst is het belangrijk om met behulp van een fysiotherapeut of sportarts te revalideren, tijdens de revalidatie versterk en rek je de hamstring.

Om het herstel te bevorderen en de kans op toekomstige blessures te verkleinen zijn er verschillende hulpmiddelen. Het is geen toeval dat je op televisie tegenwoordig bijna iedere voetballer met een compressiebroek onder zijn voetbalbroek ziet spelen. Op Sternasport bieden wij de Herzog Medical PRO Compressiebroek aan die onder andere wordt gebruikt door professionele voetbalclubs en de KNVB. 

Het is ook mogelijk om een bovenbeenbandage te dragen tijdens het revalideren en ter voorkoming van toekomstige blessures. De Rehband Thigh support bevordert het herstel door de therapeutische warmte en sterke verstelbare compressie. De verbeterde bloedcirculatie en therapeutische warmte zorgen voor een vermindering van de pijn en bevorderen het genezingsproces. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »