• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Wat doet een orthopedisch hoofdkussen?

  • Geplaatst op
Wat doet een orthopedisch hoofdkussen?

Veel mensen hebben last van slapeloosheid of lichamelijke klachten na het slapen. Een orthopedisch hoofdkussen is gemaakt om een correcte lichaamspositie te bieden tijdens het liggen of slapen en deze klachten te voorkomen of te verhelpen. Lees hieronder meer over de werking en het effect van een orthopedisch hoofdkussen.

Orthopedisch hoofdkussen

Orthopedische hoofdkussens zijn gemaakt om de lichaamspositie tijdens het liggen of slapen te verbeteren. Door het gebruik van memory foam in de hoofdkussens wordt door de lichaamswarmte en de druk op het kussen de vorm van het lichaam aangenomen voor het optimale slaapcomfort. Naast het brengen van extra slaapcomfort kan een orthopedisch hoofdkussen ook aandoening als nekpijn, slaapapneu of slapeloosheid verlichten. Met deze redenen worden de orthopedische hoofdkussens ook wel therapeutische hoofdkussens genoemd.

Functie van een orthopedisch hoofdkussen

De functie van een orthopedisch hoofdkussen is eigenlijk heel erg simpel, het verbeteren van de lichaamspositie tijdens het liggen in bed of op een andere ondergrond. Maar wat is een correcte lichaamspositie?

Door onnatuurlijke draaiingen en buigingen in de rug en nek kan er een verkeerde druk ontstaan op de zenuwen en wervels in het lichaam. Hierdoor kunnen spierspanningen in de rug en nek veroorzaakt worden. Een orthopedisch hoofdkussen is gemaakt om het lichaam in een neutrale slaappositie te brengen. Dit wil zeggen dat de rug en nek zich in de ideale positie bevinden en de spieren volledig ontspannen zijn.

Hoe werkt een orthopedisch hoofdkussen?

Orthopedische hoofdkussens zijn vaak gemaakt van memory foam, ook wel traagschuim genoemd. Door de lichaamswarmte en de druk die wordt uitgeoefend op het kussen vormt deze zich naar het lichaam. Hierdoor wordt een optimale slaaphouding geboden aan de gebruiker.

Welk effect heeft een orthopedisch hoofdkussen?

Wanneer er tijdens het slapen een verkeerde houding aangenomen wordt, kan het vitale circuit van het lichaam beïnvloed worden. Hierdoor kunnen klachten ontstaan in het hele lichaam. Een orthopedisch hoofdkussen biedt meer slaapcomfort waardoor het slaapvermogen kan worden gestimuleerd. Verder kunnen aandoening als nek-, rug- en schouderpijn worden voorkomen of verminderd bij het gebruik van een orthopedisch hoofdkussen omdat het lichaam in de ideale positie wordt gehouden tijdens het slapen.

Welke klachten kunnen worden verminderd bij het gebruik van een orthopedisch hoofdkussen?

Door een verkeerde slaaphouding kunnen vervelende klachten in heel het lichaam ontstaan. Onnatuurlijke draaiingen en buigingen in uw nek en rug kunnen spierverrekkingen veroorzaken en druk uitoefenen op zenuwen en tussenwervelschijven. Het gebruik van een orthopedisch hoofdkussen kan deze klachten voorkomen of verminderen omdat het slaapcomfort wordt geoptimaliseerd en het kussen zorgt voor een correcte slaaphouding. Om deze redenen worden orthopedische hoofdkussens ook wel therapeutische hoofdkussens genoemd.

Ook slaapapneu kan worden voorkomen/verminderd door het gebruik van een orthopedisch hoofdkussen. Een orthopedisch hoofdkussen zorgt er namelijk voor dat de nek en ruggenwervel in een recht lijn liggen. Dit voorkomt dat de tong en het zachte gedeelte van het gehemelte naar achter zakken waardoor de luchtwegen vrij blijven.

Verder kan ook slapeloosheid worden verminderd door het uitstekende slaapcomfort en de ergonomische houding die wordt geboden bij het gebruik van een orthopedisch hoofdkussen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »