• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Hamertenen

1
Bij een hamerteen zijn de gewrichten tussen de teenkootjes gebogen waardoor een kromming in de teen ontstaat. De klachten die ontstaan bij hamertenen zijn vaak pijnlijk.
Lees meer
Sorteren op:
34,50
Op voorraad

Hamertenen

Bij een hamerteen zijn de gewrichten tussen de teenkootjes gebogen waardoor een kromming in de teen ontstaat. Door deze kromming van het teengewricht slaat de voorkant van de teen steeds op de grond tijdens het lopen. Een hamerteen ontstaat aan de drie middelste tenen en is heel zeldzaam aan de grote of kleine teen. De klachten die ontstaan bij hamertenen zijn vaak pijnlijk.

Er zijn twee verschillende type hamertenen, de flexibele en de stijve hamerteen. Bij de flexibele hamertenen is het mogelijk om de teen te strekken met behulp van de vingers. Wanneer de teen weer losgelaten wordt zal deze weer terug gaan in de hamervorm. Bij een stijve hamerteen is het onmogelijk om de teen te strekken en zijn de pijnklachten vaak erger. Het is mogelijk dat het loopvermogen beperkt wordt bij een stijve hamerteen.

Oorzaken hamertenen

Een hamerteen kan op verschillende manier ontstaan en is een vervelende aandoening aan de voet. Veel voorkomende oorzaken van een hamerteen zijn:

- Een voetafwijking zoals hallux valgus (scheefstand van de grote teen);
- Langdurig dragen van verkeerd/te klein schoeisel;
- Een doorgezakte voorvoet;
- Verkeerde verhouding van teenlengtes;
- Ouderom.

Symptomen hamertenen

De klachten die behoren bij hamertenen treden bijna altijd op aan de middelste tenen. Het is heel zeldzaam om de aandoening te krijgen aan de grote of kleine teen. Het gewricht tussen de teenkootjes staat gebogen waardoor er een kromming optreedt in de teen. Deze kromming zorgt voor een vervelende pijn. Verder wordt de beweeglijkheid beperkt en voelt de teen stijf aan. In ernstige gevallen is het zelf mogelijk dat lopen moeilijker gaat door te veel pijn in de teen.

Behandeling hamertenen

Hamertenen kunnen worden behandeld door het gebruik van steunzolen en het dragen van goed schoeisel. De ondersteuning onder de voetboog en bal van de voeten corrigeert de voetstand en zorgt voor een natuurlijke drukverdeling op de voeten. De steunzolen zullen pijnklachten verminderen en kunnen de stand van de tenen corrigeren. Twee van de beste inlegzolen om hamertenen te bestrijden zijn de Sofsole High Arch inlegzolen en de Arch High of Arch Medium inlegzolen van Mysole.

Indien de klachten blijvend zijn bij het gebruik van deze hulpmiddelen dan is een operatie nodig.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »