• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Inlegzolen

55
Bij Sternasport.nl beschikken wij over het grootste aanbod inlegzolen van alle topmerken: Spenco Ironman, Mysole, Spenco RX, SofSole, Saluber en Orthomove Wij hebben alle inlegzolen, sportzolen en steunzolen op voorraad.
Lees meer
Sorteren op:

De beste inlegzolen van alle topmerken

Bij sternasport.nl beschikken wij over het grootste aanbod inlegzolen, sportzolen en steunzolen van alle topmerken, zoals Spenco Ironman, Mysole, Spenco RX, Sofsole, Saluber en Orthomove.

De voeten zijn het zwaarst belaste onderdeel van het lichaam het is dus niet raar dat je voeten hulp kunnen gebruiken. Steunzolen zijn ontwikkeld voor mensen met een voetafwijking zoals de platvoet (pronatie), holvoet en/of doorgezakte voet (spreidvoet) en voor mensen waarbij een verkeerde stand van de voeten lichamelijke klachten veroorzaakt. Een verkeerde stand van de voet kan voor lichamelijke klachten zorgen als heup-, rug-, hiel-, achillespees- en/of kniepijn.

Platvoet (pronatie)

Een platvoet is een afwijking van de voet waarbij de voetboog aan de binnenzijde niet aanwezig is. De hele voetzool raakt de grond, normaal gesproken raakt de voet alleen de grond met de hiel, buitenste voetrand, de voorvoet en de tenen. Bij een platvoet staat de hiel vaak naar buiten. Een platvoet bij volwassenen veroorzaakt een moe gevoel, pijn en/of krampen. De inlegzool geschikt voor platvoeten dient een uitstekende ondersteuning te geven onder de voetboog. Het voetgewelf en de enkel worden ondersteund waardoor de voet minder snel vermoeid raakt.

Holvoet

De holvoet is het tegenovergestelde van de platvoet. De holvoet is te herkennen door zijn abnormaal hoge wreef en voetboog. Hierdoor worden de tenen geleidelijk aan in een kromme positie getrokken ook is het hielbeen naar binnen gedraaid en naar buiten gekanteld. Hierdoor steunt je voet op de buitenrand. Veel voorkomende klachten zijn vaak door je enkels zwikken, teenproblemen, onstabiliteit, likdoorns en eelt. In sommige gevallen trekt de pijn door naar de rest van het lichaam. De juiste inlegzool zorgt voor de juiste stabiliteit en een optimale drukverdeling. 

Doorgezakte voet of spreidvoet

Een doorgezakte voet wordt ook wel spreidvoet genoemd. De voorvoetboog is doorgezakt, de koppen van de middenvoetsbeentjes drukken naar onderen door. Door deze druk staan de tenen gespreid en wordt de voorvoet breder, platter en gaat knellen in de schoen. Een doorgezakte voet kan erfelijk zijn, andere oorzaken zijn overgewicht, reuma of overbelasting door schoenen met hoge hakken. De juiste inlegzool corrigeert de voet en zorgt voor een betere drukverdeling.

Hielspoor

Hielspoor is een verkalking aan het hielbeen. Aan de onderkant van je hielbeen heeft zich een stukje bot gevormd, deze verkalking bevindt zich onder de hiel bij de aanhechting van de pees die naar de voorvoet loopt. Dit ontstaat door teveel druk of spanning op de peesplaat, hierdoor kunnen er scheurtjes in je pees ontstaan. Deze scheurtjes worden door het lichaam herstelt. Het lichaam maakt een stukje bot aan dat de verbinding tussen de pees en het hielbeen moet versterken. De pijn ontstaat door het voortdurende herstelproces en de microbeschadigingen en niet door het stukje bot. Kenmerken van hielspoor zijn pijnlijke en/of stijven eerste stappen, pijnscheuten in je hiel bij het lopen, een stekend gevoel en stijven voeten.

Oorzaken van hielspoor zijn een verkeerde stand van de voeten, verkeerd looppatroon, overbelasting door bijvoorbeeld hardlopen, schoenen waarin te weinig steun en demping zit, overgewicht, ouderdom en diabetes.

Bij een ontstoken peesblad (fasciitis plantaris) van je voetzool voel je dezelfde pijn. 

Een inlegzool of hielcup met uitstekende schokdemping verminderen de klachten drastisch.

Sportinlegzolen

Sportinlegzolen helpen sportblessures voorkomen en je prestaties te verbeteren. De meeste sportschoenen geven niet de ondersteuning die je voet nodig heeft. Sportzolen zijn speciaal ontwikkelt om de voet de juiste ondersteuning te bieden tijdens het sporten hierdoor voorkom je blessures en wordt sporten aangenamer. Daarbij geven sportzolen ook de kans om je prestaties te verbeteren door de optimale schokdemping en verlichting van de spierspanning. 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »