• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Enkelbrace

9
Of er nou sprake is van het voorkomen van een enkelblessure, chronische pijn in de enkel, of het herstellen na een enkelblessure, een enkelbrace is essentieel voor de bescherming van de enkel bij alle klachten.
Lees meer
Sorteren op:

De enkel

De enkel bestaat uit twee gewrichten, het bovenste en de onderste spronggewricht die het mogelijk maken om de enkel te bewegen. Het gewricht wordt door het kapsel versterkt met banden, spieren en pezen op de juist positie gehouden. Echter heeft het gewricht wel een zware last te dragen omdat veel gewicht tijdens bijvoorbeeld het lopen, sporten of andere bezigheden wordt opgevangen door de enkel. Om deze zware last op het enkelgewricht te verminderen zijn er enkelbraces ontworpen om de enkel te ontlasten en extra ondersteuning en stabiliteit te bieden indien nodig.

Wat is een enkelbrace?

Of er nou sprake is van het voorkomen van een enkelblessure, chronische pijn in de enkel, of het herstellen na een enkelblessure, een enkelbrace is essentieel voor de bescherming van de enkel bij alle klachten. Enkelbraces bieden steun en bescherming tegen diverse aandoeningen en blessures, zoals artritis, peesontstekingen, verstuikingen, verrekkingen en andere pijntjes. Door de compressie die een enkelbrace biedt wordt het herstelproces versneld en de pijnklachten verlicht.

Wanneer zou je een enkelbrace moeten dragen?

Enkelbraces kunnen in verschillende situaties gebruikt worden om de enkel te ondersteunen. Van alledaagse activiteiten tot het beoefenen van intensieve sporten, als je regelmatig last hebt van enkelklachten zoals verrekkingen of verstuikingen, peesontsteking of andere algemene pijntjes, kan een enkelbrace met de juiste ondersteuning en compressie helpen de pijn te verlichten. Tijdens het sporten is de brace ook een uitstekend beschermmiddel om nieuwe blessures te vermijden of het opkomen van oude, terugkerende blessures te voorkomen. Na het oplopen van een zware enkelblessure helpt een enkelbrace met het ondersteunen van de enkel om zo de beweging te beperken om het herstelproces te bevorderen.

Verschillende soorten enkelbraces

Enkelbraces zijn onder te verdelen in verschillende klassen, bestaande uit een enkel sleeve, enkelbandage en een stevige enkelbrace. Hieronder wordt kort het verschil uitgelegd tussen de verschillende soorten braces.

Enkel sleeve

Deze braces zijn gemaakt van neopreen en zijn ontworpen om steun te bieden bij lichte tot middelmatige enkelklachten. Samen met de geboden compressie kunnen deze braces verlichting van pijn, zwellingen en ontstekingen tegengaan rondom de enkel. Twee zeer goede en aan te raden braces in deze klasse zijn de Reh4Classic enkelbrace en de Reh4Sport lichtgewicht enkelbrace met baleinen.

Enkelbandages

De enkelbandages zijn vergelijkbaar met enkel sleeves maar maken vaak gebruik van een steviger bandensysteem waardoor extra ondersteuning en stevigere compressie naar eigen behoefte wordt geboden, deze banden lopen vaak in een 8 figuur. Deze braces zijn een uitstekende toevoeging tijdens het uitoefenen van sporten zoals voetbal, handbal en andere sporten waar de enkels zwaar belast worden door het grote comfort en de extra ondersteuning en compressie. Onze aanraders binnen de enkelbandages zijn de MalleoTrain S Enkelbrace, de Push Sports Enkelbrace8 en de Push Sports Enkelbrace Kicx.

Stevige enkelbrace

Binnen de categorie stevige enkelbraces vallen de braces die maximale steun en bescherming bieden aan de enkel. Vaak worden deze braces gebruikt tijdens het herstelproces na een zware enkelblessure. De bestverkochte enkelbraces binnen deze categorie zijn de MalleoTrain Enkelbrace en de Reh4Sport enkelbrace met maximale bescherming.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »