• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Slijmbeursontsteking

1
Het slijmbeurs, ook wel slijmvlies genoemd, is een kussentje op de punt van de elleboog die bescherming geeft aan het bot wanneer deze gestoten of er op geleund wordt. Bij een slijmbeursontsteking is het slijmbeurs ontstoken waardoor het opgezwollen is en
Lees meer
Sorteren op:

Slijmbeursontsteking elleboog

Het slijmbeurs, ook wel slijmvlies genoemd, is een kussentje op de punt van de elleboog die bescherming geeft aan het bot wanneer deze gestoten of er op geleund wordt. Bij een slijmbeursontsteking is het slijmbeurs ontstoken waardoor het opgezwollen is en voelt de elleboog vaak pijnlijk aan. Vaak ontstaat de ontsteking door overbelasting van de elleboog maar het is ook mogelijk dat de ontsteking een gevolg is van een bacteriële infectie is. Een slijmbeursontsteking wordt vaak ook wel een studentenelleboog genoemd.

Oorzaken van een slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking ontstaat vaak na een val op de elleboog waardoor het slijmvlies beschadigd is en er hierdoor een ontsteking ontstaat. Verder is overbelasting van de elleboog een andere veel voorkomende oorzaak voor de ontsteking. Dit ontstaat meestal door het te veel leunen op de elleboog waardoor het slijmvlies geïrriteerd raakt. Andere oorzaken voor een ontsteking van de slijmbeurs zijn:

- Reuma en jicht
- Een bacteriële infectie
- Een botspoortje, dit is een scherp botrandje aan het elleboogbot.

Symptomen

Bij een slijmbeursontsteking zal de punt van de elleboog pijn doen en ontstaat er ook in zwelling in de elleboog. In eerste instantie zal deze zwelling klein zijn, maar wanneer de ontsteking langer duurt kan er een grote bult op de elleboog ontstaan. Daarnaast voelt de elleboog vaak warm aan en is deze rood van kleur. Het volledig strekken van de elleboog en het kracht zetten met de arm gaat vaak samen met pijnklachten.

Als de ontsteking is veroorzaakt door een bacteriële infectie dan gaat dit vaak gepaard met andere klachten zoals:

- Koorts
- Rillingen
- Misselijkheid
- Een opgezette okselklier
- Een wond op de elleboog

De behandeling

Wanneer de slijmbeursontsteking niet is ontstaan door een bacteriële infectie dan is een behandeling bij de huisarts niet nodig maar gaat deze na een aantal weken vanzelf weer over. Daarbij is het mogelijk om de arm gewoon te gebruiken zolang er maar niet geleund wordt op de elleboog. Het dragen van een brace kan helpen om de pijnklachten bij het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten te verminderen. De Bauerfeind EpiTrain is de nummer één brace bij het bestrijden van de klachten van een slijmbeursontsteking.

Bij een slijmbeursontsteking kunt u thuis oefeningen uitvoeren om het herstelproces te bevorderen. Wanneer de oefeningen zorgen voor extra pijn in de elleboog is het belangrijk om te stoppen met het uitvoeren van de oefeningen. Twee oefeningen die kunnen helpen bij het herstel zijn het strekken en buigen van de arm, en het draaien van de elleboog.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »