• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Etalagebenen / Bovenbeen circulatie problemen

1
Circulatieproblemen in het bovenbeen ontstaan door slagaderverkalking waardoor de bloedtoevoer naar de benen vermindert.
Lees meer
Sorteren op:
Sale
74,95 69,95
Op voorraad

Etalagebenen / Circulatie problemen bovenbeen

Vernauwingen in de beenslagaders ontstaan door slagaderverkalking. De gevolgen hiervan zijn een verminderde bloedtoevoer naar de benen waardoor beenspieren minder zuurstof ontvangen. Meestal wordt er niks gemerkt van dit problemen zolang er niet bewogen wordt, echter ontstaat er tijdens het bewegen langzamerhand een tekort aan zuurstof in de spieren. Dit tekort aan zuurstof veroorzaakt verzuurde spieren waardoor u krampen en stekende pijn in de benen ervaart.

Oorzaken & Symptomen van circulatie problematiek in het boven

Etalagebenen ontstaan niet plotseling van de ene op de andere dag. De naam voor deze aandoening is etalagebenen genoemd omdat je tijdens het bewegen stekende pijn en krampen ervaart, door stil te staan, bijvoorbeeld voor een etalage, verdwijnt de pijn. 

Oorzaken

De vernauwingen in de beenslagaders ontstaan door slagaderverkalking. Na de geboorte hebben je aders een gladde wand van binnen echter kunnen de slagaders in de loop van de jaren beschadigd raken. Deze beschadiging wekt een ontstekingsreactie op waardoor de vaatwand verdikt wordt, dit hele proces wordt slagaderverkalking genoemd. 

De volgende factoren bevorderen slagaderverkalking (risico's voor hart- en vaatziekten):

- Roken

- Hoge bloeddruk

- Suikerziekte

- Overgewicht

- Een verhoogd cholesterolgehalte in het bloed

- Weinig lichaamsbeweging

- Leeftijd

Symptomen

Het meest voorkomende en belangrijkste symptoom van etalagebenen is pijn bij het lopen. Het moment waarop de pijn ontstaat verschilt bij ieder mens en is afhankelijk van de mate van vernauwing. Dit kan variëren tussen problemen die op spelen na tientallen meters en pas aan het einde van een flinke wandeling. 

Andere symptomen zijn:

- koude voeten

- minder gevoel in de benen

- Vetlaag en haargroei neemt af

- Ontstaan van kalknagels

- Teennagels groeien minder snel

Oplossingen voor etalagebenen (Verbeter de bloedcirculatie)

Het verbeteren van de bloedcirculatie begint met een gezondere levensstijl en stoppen met roken. Bij een te hoge bloeddruk, verhoogd cholesterolgehalte of diabetes worden er in sommige gevallen medicijnen voorgeschreven door je dokter.  

Daarnaast is looptraining ook een vaak effectieve manier gebleken om de bloedtoevoer naar de kleinste vaten in het been te verbeteren. Naast deze bovengenoemde oplossingen zijn speciale compressiebroeken met medische compressie ook zeer geschikt om de bloedcirculatie te verbeteren. 

De Herzog PRO Compressiebroek is een uitstekende compressiebroek met medische compressie. De Herzog Medical compressiebroek heeft een afnemend drukverloop van 20mmHg boven de knie tot 13mmHg onder de bil.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »