• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Platvoet

11
Last van een platvoet en de daarbij behorende problemen? De speciale platvoet inlegzolen ondersteunen en corrigeren uw voeten waardoor problemen verminderen.
Lees meer
Sorteren op:

Platvoet

De platvoet, ook wel doorgezakte voet genoemd, is een veel voorkomend probleem van de voeten. Bij een platvoet heeft u weinig of geen lengteboog, de voet rust daardoor (vrijwel) helemaal op de grond. In een normale situatie raakt de voet alleen met de tenen, voorvoet, buitenste voetrand en de hiel de grond.

Er zijn twee type platvoeten. De eerste soort is een soepele platvoet waarbij het voetgewelf een normale houding aanneemt indien u gaat zitten of op de tenen staat. De tweede en tevens veel zeldzamere soort platvoet wordt de stijve platvoet genoemd, in dit geval blijft de voet altijd in het platte model. Meestal is er bij deze groep sprake van een aangeboren voetafwijking.

Wanneer een (plat)voet naar binnen staat wordt het overpronatie genoemd en als de voet naar buiten staat wordt het onderpronatie genoemd.

Kenmerken & symptomen platvoet

Een platvoet is eenvoudig te herkennen door met een vochtige voet op een stuk papier te gaan staan. De afdruk van de voet laat dan duidelijk zien dat de hele voetzool contact maakt met de ondergrond. 

Een platvoet hoeft niet altijd klachten te geven maar veel voorkomende klachten zijn:

- pijn onder de hiel

- pijn op de voetrug

- pijn onder de bal van de voet

- vermoeide voeten

- lichamelijk klachten zoals rug-, knie en/of heuppijn.

Oorzaken van platvoeten

Bij een stijve platvoet is de oorzaak meestal een aangeboren anatomische afwijking maar de stijve platvoet kan ook ontstaan door reuma of artrose.

Oorzaken van een soepele platvoet zijn:

- Te korte kuitspier

- Verkeerde stand van de benen 

- Voetletsel door bijvoorbeeld sport

- Overbelasting waardoor de spieren het gewicht niet meer kunnen dragen

- Overgewicht

Inlegzolen voor platvoeten

Steunzolen kunnen de oplossing zijn voor mensen met klachten door platvoeten. Dit klinkt heel simpel en logisch, echter wordt er bij sommige lichamelijke problemen (bijvoorbeeld rugpijn) niet direct gedacht aan een inlegzool als oplossing voor deze problemen. Een steunzool kan de stand van de voeten corrigeren waardoor de gewrichten op de juiste manier belast worden, hierdoor kunnen lichamelijke problemen worden verholpen. 

De Spenco Ironman total support original heeft een sterke voetboog ondersteuning waardoor de juiste stand van de voet en een goede drukverdeling gecreëerd wordt. Hierdoor voorkomt u veel voorkomende klachten zoals vermoeide voeten en enkels, kramp of pijn onder de voet en knie-, heup- en rugpijn.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »