• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Overbelaste kuiten

2
Een van de meest voorkomende oorzaken van pijnklachten in de kuit is overbelasting van de spier. Overbelasting van de kuiten behoord tot een chronische blessure. De pijn ontstaat vaak al bij lichte intensiteit van sporten en zakt weer weg wanneer de overb
Lees meer
Sorteren op:
Sale

Overbelaste kuiten

Pijn in de kuiten kan veel verschillende oorzaken hebben en kan ook op verschillende manieren verholpen worden. Een van de meest voorkomende oorzaken van pijnklachten in de kuit is overbelasting van de spier. Deze kuitspier wordt ook wel de musculus gastrocnemius genoemd en zorgt ervoor dat de knie gebogen en gestrekt kan worden en de voeten opgetild kunnen worden. Overbelasting van de kuiten behoord tot een chronische blessure. De pijn ontstaat vaak al bij lichte intensiteit van sporten en zakt weer weg wanneer de overbelaste spier weer rust krijgt. Daarom komt deze blessure vaak voor bij sporters die regelmatig zware of langdurige trainingen volgen. Overbelasting kan niet net als spierpijn binnen een paar dagen door het lichaam zelf worden herstelt. De overbelasting in de kuiten uit zich vaak in de vorm van spierknopen. Pijnklachten die vaak kenmerkend zijn bij een overbelaste kuitspier zijn vaak zeurende pijn die soms gepaard gaan met zwellingen en warmte van de kuit.

Oorzaak van overbelaste kuiten

Er zijn verschillende redenen die kunnen leiden tot een overbelaste kuitspier. Dit zijn de meest voorkomende oorzaken voor het oplopen van een overbelaste kuitspier.

- Langdurige belasting van de kuiten
- Te korte rustperiodes tussen zware belastingen op de kuiten
- Verkorte kuitspieren
- Verkeerde loopschoenen
- Overpronatie

Behandeling en herstel

Het belangrijkste voor het herstel van een overbelast kuitspier is het geven van rust. Probeer zo min mogelijk belasting te geven aan de overbelaste spier. Dit zal het herstel van de spier versnellen. Vermijd het maken van heftige bewegingen zoals snel draaien of hard versnellen. Het is mogelijk om het herstel te versnellen door rekoefeningen te doen met het overbelaste been. Dit helpt voornamelijk wanneer de oorzaak van de overbelaste kuit spier is ontstaan doordat de kuitspier te kort is.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »