• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Overstrekking elleboog

0
Een verrekking of overstrekking is een blessure waarbij de spieren of gewrichten te ver oprekken. Bij een overstrekking van de elleboog vindt plaats wanneer de elleboog de verkeerde kant op klapt of wanneer er meer kracht op de elleboog komt te staan dan
Lees meer
Sorteren op:
Geen producten gevonden...

Overstrekte elleboog

Een verrekking of overstrekking is een blessure waarbij de spieren of gewrichten te ver oprekken. Er treedt vaak een te grote trekkracht op door oververmoeidheid of door onverwachte krachten waarbij de normale/maximale belasting van het gewricht of spier overschreden wordt. Een overstrekking van de elleboog vindt plaats wanneer de elleboog de verkeerde kant op klapt of wanneer er meer kracht op de elleboog komt te staan dan dat de gewrichtsbanden aankunnen. Hierdoor kan er schade aan de gewrichtsbanden aan de binnenkant van de elleboog worden opgelopen en is er zelfs een mogelijkheid dat de elleboog uit de kom kan schieten. Er wordt voornamelijk veel pijn ervaren in de elleboog wanneer deze volledig gestrekt wordt.

Oorzaken overstrekking

Een overstrekking in de elleboog ontstaat vaak op een acute manier en komt het meest voor bij mensen die zich verkeerd hebben opgevangen met de arm na een val. Hierbij is de elleboog in een gestrekte positie de verkeerde kant op geklapt waardoor de banden en het gewrichtskapsel te ver zijn opgerekt. Ook kan een verrekte elleboog ontstaan bij sporten waar vaak bovenhandse worpen of slagen gedaan worden zoals speerwerpen, tennis, volleybal, handbal en honkbal.

Symptomen

Veel voorkomende symptomen bij een overstrekking van de elleboog is pijn aan de binnenzijde van de elleboog. Dit gaat ook bijna altijd gepaard met een beperking van de bewegingsvrijheid van de elleboog. Het strekken van de arm is in de meeste gevallen erg pijnlijk en soms zelfs onmogelijk. Het is mogelijk dat er in de loop van de tijd nadat het trauma is ontstaat een zwelling ontstaat rondom de elleboog waardoor het bewegen verder beperkt wordt. Wanneer het letsel erg heftig is kan er ook ander letsel ontstaan zoals beschadigingen aan het gewrichtskapsel of in het meest extreme geval zelf ontwrichting van de elleboog.

Behandeling

Het behandelen van een verrekking is eigenlijk vrij simpel. In eerste instantie is het belangrijk om de elleboog direct na het trauma te koelen met ijs. Vervolgens herstelt de elleboog in de meeste gevallen vanzelf door hem te ontlasten. Een goede manier om de elleboog te ontlasten is het dragen van een elleboogbrace om extra ondersteuning te bieden aan de elleboog. Een van de beste elleboogbraces tegen het bestrijden van de pijnklachten bij een overstrekking in de elleboog, en tevens ook te gebruiken tijdens het opnieuw opbouwen van kracht door het uitvoeren van oefeningen is de Epicomed E+Motion Elleboogbrace. Niet alleen tijdens de periode van herstel is deze brace zeer geschikt, maar ook tijdens het sporten geeft de elleboogbrace uitstekende ondersteuning en stabiliteit aan de elleboog om het opnieuw oplopen van de blessure te voorkomen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »