• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Bovenbeen / Dijbeen

Wat is het bovenbeen?

Het bovenbeen bestaat uit één bot (dijbeen) dat omringd wordt door spieren en bevindt zich tussen het bekken en de knie. De bovenbeenspieren bestaan uit drie groepen: voorzijde, achterzijde en binnenzijde.

De bovenbeenspieren aan de voorkant zorgen voor het strekken van de knie en het buigen van de heup. De bekendste spier aan de voorkant van het bovenbeen is de quadriceps. Aan de achterkant van het bovenbeen lopen de hamstrings, dit zijn drie lossen spieren die zorgen voor de strekking van de heup en het buigen van de knie. De laatste groep zijn de spieren die zorgen voor het naar binnen bewegen van het been en het roteren van de heup. Deze spieren worden de adductoren genoemd en zitten aan de binnenzijde van het been.

Bovenbeenblessures 

Klachten aan het bovenbeen kunnen acuut ontstaan door bijvoorbeeld een spierscheuring of een botbreuk. Er zijn ook een groot aantal klachten die geleidelijk kunnen ontstaan. Hieronder volgt een lijst met de meest voorkomende bovenbeenblessures, klik op de blessure voor meer informatie en oplossingen.

- Hamstringblessures (verrekkingen, verkramping en scheuring)
- Quadricepsblessures (verrekkingen, verkramping en scheuring)
- Kneuzingen
- Overbelasting
- Circulatie problemen
- Spataderen

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »