• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Artrose Pols

1
De pols bestaat uit verschillende botten en is hierdoor een broos en zeer kwetsbaar gewricht voor slijtage en andere pijnklachten. De meeste voorkomende oorzaak voor artrose in is dan ook slijtage door veroudering. Het kraakbeen dat tussen het spaakbeen,
Lees meer
Sorteren op:
35,95
Op voorraad

Artrose in de pols

De pols is het gewricht dat de onderarm en hand met elkaar verbindt en bewegingen van de hand in alle richtingen mogelijk maakt. Hierdoor is het gewricht ook zeer complex en kunnen pijntjes aan de pols veel problemen met zich meebrengen. In het dagelijks leven is de pols een veel gebruikt gewricht, denk bijvoorbeeld aan het type op een toetsenbord of het bewegen van de muis bij een kantoorbaan, bij het autorijden of tijdens het koken. Wanneer pijnklachten aan de pols ervaren worden is het mogelijk dat het uitvoeren van deze activiteiten niet of veel moeizamer gaat.

Oorzaken van artrose in de pols

De pols bestaat uit verschillende botten en is hierdoor een broos en zeer kwetsbaar gewricht voor slijtage en andere pijnklachten. De meeste voorkomende oorzaak voor artrose in is dan ook slijtage door veroudering. Het kraakbeen dat tussen het spaakbeen, de ellepijp en de handwortelbotjes ligt wordt dunner en kan naar mate de tijd vordert zelfs helemaal verdwijnen. Het is ook mogelijk dat artrose in de pols wordt veroorzaakt door een ontstekingsreactie in het gewricht, zoals bij reuma. Hierbij wordt het kraakbeen in het gewricht aangetast en brokkelt langzamerhand af. Het oplopen van een polsfractuur of het te zwaar belasten van het gewricht tijdens werkzaamheden of sporten kan ook zorgen voor slijtage van het kraakbeen en dus artrose veroorzaken.

Symptomen

Een pijnlijke pols kan worden veroorzaakt door slijtage in het gewricht waardoor de functie van de hand en de pols beperkt kunnen worden. Wanneer de pijn langdurig blijft kan er sprake zijn van artrose in het polsgewricht. Andere veel voorkomende symptomen van artrose zijn:

- Zwellingen rondom de pols
- Roodheid van de huid
- Krakend geluid tijdens het bewegen
- Stekende pijn bij het bewegen
- Bewegingsbeperking

Behandeling artrose

De pols wordt meestal niet erg zwaar belast waardoor de artrose in het gewricht zich maar langzaam zal ontwikkelen. Het is wel extra belangrijk om de spieren rondom de pols te trainen en soepel te houden om de pijn tegen te gaan. Het dragen van een polsbrace geeft extra ondersteuning en bescherming voor het gewricht waardoor de pijnklachten ook aanzienlijk kunnen worden verminderd. Een belangrijke eigenschap voor een polsbrace bij het bestrijden van artrose is dat de brace maximale ondersteuning biedt zodat het gewricht ontlast kan worden. De Medi Manumed Active E+Motion Polsbrace is een uitstekende brace gemaakt van de meest luxe materialen om maximale ondersteuning te bieden zonder het gewricht te beperken tijdens het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten. Ook de MediRoyal Origo polsbrace is een fijne brace bij het bestrijden van pijnklachten die bij artrose horen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »