• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Quadriceps blessure

2
Bij een quadriceps blessure is er sprake van een hevige pijn aan de voorkant van het bovenbeen. Lees hier meer over de oorzaken, symptomen & oplossingen.
Lees meer
Sorteren op:
Sale
74,95 69,95
Op voorraad

Wat is de quadriceps?

De quadriceps is een vierkoppige spier aan de voorzijde van het bovenbeen. De vier koppen zijn: musculus rectus femoris, musculus vastuc medialis, musculus vastus intermedius en musculus vastus lateralis. De belangrijkste functies van deze spieren is het strekken van het bovenbeen en het been in voorwaartse richting heffen. 

Quadriceps blessures

Quadriceps blessures ontstaan meestal bij een plotselinge explosieve versnelling of krachttoename. Een quadriceps blessure komt meestal voor bij:

- Het begin van een warming up wanneer de spieren nog niet goed warm zijn.

- Aan het einde van een wedstrijd wanneer de hamstrings vermoeid raken.

- Overbelasting of stijfheid.

Symptomen quadriceps blessure

Bij een quadriceps blessure is er sprake van een hevige pijn aan de voorkant van het bovenbeen.

De lichtste vorm van een quadriceps blessure is een oprekking en spierscheuring van enkele spiervezels. In dit geval is er sprake van een stijf gevoel in het bovenbeen wat na een warming up verdwijnt en na het sporten weer terugkeert. 

Bij een spierscheuring van meerdere vezels is er een duidelijke locatie van de blessure voelbaar en zichtbaar ook ontstaat er in de meeste gevallen een zwelling of verkleuring. Er is constante pijn tijdens het lopen en met name traplopen. 

De ergste vorm quadriceps blessure is het volledig afscheuren van de quadriceps. Deze blessure moet operatief behandeld worden maar gelukkig komt dit zelden voor.

Voorkomen en behandelen van quadriceps blessures

Allereerst is het belangrijk om met behulp van een fysiotherapeut of sportarts te revalideren, tijdens de revalidatie versterk en rek je de quadriceps.

Om het herstel te bevorderen en de kans op toekomstige blessures te verkleinen zijn er verschillende hulpmiddelen. Het is geen toeval dat je op televisie tegenwoordig bijna iedere voetballer met een compressiebroek onder zijn voetbalbroek ziet spelen. Op Sternasport bieden wij de Herzog Medical PRO Compressiebroek aan die onder andere wordt gebruikt door professionele voetbalclubs en de KNVB. 

Het is ook mogelijk om een bovenbeenbrace te dragen tijdens het revalideren en ter voorkoming van toekomstige blessures. De Reh4sport bovenbrace bevordert het herstel door de therapeutische warmte en sterke verstelbare compressie. De verbeterde bloedcirculatie en therapeutische warmte zorgen voor een vermindering van de pijn en bevorderen het genezingsproces. 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »