• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Reama

2
Reuma in de rug is een pijnlijk en zeer vervelende aandoening die door veel mensen ervaren wordt. De benaming is een verzamelnaam voor veel verschillende aandoeningen, onder te verdelen in drie hoofdcategorieën artrose, ontstekingsreuma en wekedelenreuma.
Lees meer
Sorteren op:

Reuma in de rug

Reuma in de rug is een pijnlijk en zeer vervelende aandoening die door veel mensen ervaren wordt. Echter is reuma niet perse één aandoening, maar zijn er verschillende soorten klachten die vallen onder de benaming. De aandoening reuma is onder te verdelen in drie verschillende categorieën, dit zijn artrose, ontstekingsreuma en wekedelenreuma. Artrose wordt vaak behandeld als aparte aandoening, meer informatie over artrose in de rug vindt u hier. Wekedelenreuma is de minst voorkomende categorie binnen de aandoening reuma. Hierbij ligt de oorsprong van de klachten buiten de gewrichten. Vaak zijn hierbij gewrichtsbanden of pezen beschadigd en geven hierdoor onvoldoende ondersteuning. Ontstekingsreuma is een veel voorkomende oorzaak van klachten in de rug en kan ontstaan in de spieren, gewrichten en pezen. Een ontsteking van de gewrichten in de rug of bekken is de meest voorkomende vorm van ontstekingsreuma en wordt ook wel axiale spondyloartritis (ax-SpA) of de ziekte van Bechterw genoemd. Indien de gewrichten voor een langere periode ontstoken zijn is er kans op schade aan de wervelkolom door nieuw botvorming. Hierbij worde de gewrichten steeds stijver en zijn lastiger te bewegen. Het is zelfs mogelijk dat wervelkolom een kromming krijgt.

Oorzaken van reuma

De voornaamste oorzaak van reuma in de rug is onbekend, wel kan erfelijkheid een grote rol spelen in het krijgen van de aandoening. Bij families waar reuma veel voorkomt is de kans groter om de aandoening te krijgen dan bij families waar bijna geen reuma aanwezig is. Verder is het mogelijk dat de klachten horend bij ontstekingsreuma ontstaan door een auto-immuunziekte waarbij het afweersysteem eigen lichaamscellen aanvalt en de gewrichten hierdoor ontstoken raken. Andere oorzaken voor het ontstaan van reuma zijn:

- Zwaar lichamelijk werk
- Verkeerde lichaamshouding
- Ongezonde leefstijl
- Overgewicht

Klachten en symptomen

De klachten bij reuma in de rug kunnen de activiteiten van het dagelijkse leven erg belemmeren. De pijnklachten kunnen erg variëren en hangen af van de ernst van de aandoening. Veel voorkomende klachten bij reuma in de rug zijn:

- Pijn en stijfheid in de heupen, bilstreek en onderrug
- Ontstekingen in arm- en/of beengewrichten
- Beperking van de beweeglijkheid
- Krakend geluid in de gewrichten
- Vermoeidheid

Behandeling van reuma

De behandeling van reuma in de rug bestaat vaak uit het uitvoeren van oefeningen in combinatie met ontstekingsremmende medicijnen. Het blijven bewegen van de gewrichten en spieren is een van de belangrijkste dingen om verdere klachten en stijfheid te voorkomen. Verder kan het dragen van een rugbrace extra ondersteuning bieden waardoor de pijnklachten verminderen. Door de extra ondersteuning en stabilisatie in combinatie met een optimaal pascomfort wordt de rug ontlast zonder de beweeglijkheid te beperken waardoor pijnklachten van reuma worden tegengegaan. Een van de beste braces binnen Europa tegen het bestrijden van de klachten horend bij reuma in de rug is de Reh4Classic rugbrace met baleinen. De rugbrace is geclassificeerd met het beschermingsniveau 3 en geeft de maximale ondersteuning en bescherming aan de midden- en onderrug door de geïntegreerde baleinen. Een andere uitstekende brace om pijnklachten bij reuma te verminderen is de Reh4Mat Niergordel/Rugbrace.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »