• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Pols instabiliteit

2
Instabiliteit in de pols ontstaat vaak als gevolg van beschadigingen aan de botten, spieren, pezen, banden of het gewrichtskapsel.
Lees meer
Sorteren op:

Pols instabiliteit

Het polsgewricht bestaat uit acht verschillende polsbotjes die worden verbonden met banden, ook wel ligamenten genoemd. De verbinding van de botten door de bandjes zorgt ervoor dat we de pols en de hand als één geheel kunnen bewegen en gebruiken. Samen zorgen de banden en botjes ervoor dat er stabiliteit aan het polsgewricht wordt gegeven tijdens het gebroken van het gewricht. Wanneer één of meerdere van deze banden beschadigd is kan er instabiliteit in het gewricht ontstaan. Hierdoor kunnen de polsbotjes niet meer soepel bewegen waardoor klachten in het polsgewricht kunnen ontstaan. Door de beschadigingen in aan de bandjes bewegen de botten niet zoals het hoort waardoor pijn en zwellingen kunnen ontstaan. Soms gaat dit samen met een knakkend gevoel in het polsgewricht tijdens het maken van bewegingen. Naar mate de blessure vordert kan er slijtage ontstaan in het polsgewricht, ook wel artrose genoemd, waardoor er beperkingen in de beweeglijkheid van de pols kunnen ontstaan.

Oorzaken voor de instabiliteit

Instabiliteit in de pols ontstaat vaak als gevolg van beschadigingen aan de botten, spieren, pezen, banden of het gewrichtskapsel. Dit kan veroorzaakt worden door een te grote druk op het polsgewricht. Ook overbelasting van de pols kan er voor zorgen dat er polsinstabiliteit in de pols ontstaat door het oprekken van de banden in het gewrichtskapsel. Ook het te lang dragen van een gipsspalk met volledige immobilisatie van het polsgewricht kan er voor zorgen dat de pols instabiel wordt omdat de spieren rondom het gewricht minder goed functioneren.

Symptomen

Polsinstabiliteit kan een vervelend en zeurend gevoel geven in het polsgewricht. De pijnklachten kunnen zowel bij belasting van de pols als in periodes van rust aanwezig zijn. Naast het ervaren van de vervelende pijn kan er ook een onzeker gevoel zijn in het polsgewricht. Veel voorkomende klachten bij instabiliteit in de pols zijn:

- Zeurende of stekende pijn in de pols en soms in de onderarm
- Krachtsverlies in de pols
- Onzeker en vermoeid gevoel
- Knakken en blokkeren van de pols bij bepaalde bewegingen
- Klachten worden erger bij veel belasting
- Beperking in de bewegelijkheid van de pols

Behandeling polsinstabiliteit

Het behandelen van instabiliteit in de pols is voornamelijk gebaseerd op basis van rust om in eerste instantie de banden te laten genezen. Vervolgens is het belangrijk om de pols weer op krachten te krijgen door het uitvoeren van krachtsoefeningen. Om de pols te stabiliseren en te ondersteunen is het handig om een brace te gebruiken. De Medi Manumed Active Polsbrace is een uitstekende brace voor maximale ondersteuning en stabilisatie van het polsgewricht om verdere klachten bij een instabiele pols te vermijden. De Reh4Classic polsbrace beschikt over een uitneembare spalk waardoor zelf de immobilisatie van het gewricht bepaald kan worden en is daarom geschikt bij een instabiele pols om in eerste instantie maximale ondersteuning te bieden en deze langzamerhand af te bouwen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »