• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Reumatoïde Artritis

2
Reumatoïde artritis (RA), ook wel reuma genoemd, is een auto-immuunziekte waarbij er sprake is van een chronische ontsteking in het gewrichtskapsel, het bot en het kraakbeen. Vaak komen de klachten van reuma voor het eerste voor bij mensen tussen de 40 en
Lees meer
Sorteren op:

Reumatoïde artritis in de pols

Reumatoïde artritis (RA), ook wel reuma genoemd, is een auto-immuunziekte waarbij er sprake is van een chronische ontsteking in het gewrichtskapsel, het bot en het kraakbeen. Vaak komen de klachten van reuma voor het eerste voor bij mensen tussen de 40 en 50 jaar. Reumatoïde artritis ontstaat doordat er een ontregeling van het afweersysteem is in het lichaam waarbij er afweerstoffen worden aangemaakt die het gezonde weefsel afbreken in de gewrichten. Als gevolg hiervan ontstaan er ontstekingen aan de binnenkant van het gewricht waardoor op lange termijn het gewricht, kraakbeen, pezen en spieren kunnen beschadigen.

Reumatoïde artritis is een progressieve ziekte waarbij de symptomen na verloop van tijd verergeren en zelfs tot blijvende schade in de gewrichten kan uitgroeien als het niet tijdig en goed wordt behandeld.

Klachten bij reumatoïde artritis

Wanneer er reumatoïde artritis in de pols is kan dit zorgen voor vervelende klachten als felle pijn, stijfheid en een gezwollen polsgewricht. Dit wordt veroorzaakt door de ontstekingen die ontstaan bij de aandoening. De zwellingen die voorkomen bij de aandoening kunnen er voor zorgen dat de gewrichtsbanden op den duur worden verslapt en uitgerekt. Een gevolg hiervan is dat de botten die samen het polsgewricht vormen beweeglijker zijn en minder goed in elkaar passen. Dit kan leiden tot beschadiging van de botten en het kraakbeen waardoor vervelende pijnklachten ontstaan. Andere veel voorkomende klachten bij RA zijn:

- Beperkingen van de beweeglijkheid
- Krachtsverlies van de pols
- Vermoeidheid van het gewricht

De klachten van reumatoïde artritis zijn niet altijd even sterk aanwezig. Het is mogelijk dat er periodes zijn waarin de klachten extreem erg zijn. In deze periode is het mogelijk dat er ook elders in het lichaam klachten ontstaan zoals vermoeidheid, ziek voelen of soms zelfs koorts. Ook zijn er periodes waarin de klachten zo goed als weg zijn en u weinig tot geen pijn heeft bij het belasten en gebruiken van het polsgewricht.

Behandeling van reumatoïde artritis

Reuma artritis is een chronische ziekte die niet te genezen is, maar de klachten bij de aandoening kunnen worden verminderd door het volgen van een behandeling. Ook het blijven bewegen van het polsgewricht is een belangrijke factor de pijnklachten te verminderen. Hierdoor kan ook de stijfheid van het gewricht verminderd worden omdat de spieren sterker worden en meer ondersteuning geven aan de pols. Wanneer er veel pijnklachten zijn tijdens het bewegen van het polsgewricht is het verstandig om gebruik te maken van een ondersteunende polsbrace om de dagelijkse activiteiten uit te kunnen voeren. Er zijn veel verschillende braces kunnen helpen bij het bestrijden van de klachten die horen bij Reuma. Twee van onze beste braces met maximale support en ondersteuning om de aandoening te verminderen zijn  de Medi Wrist Support en de Reh4Classic Polsbrace. Beide braces beschikken over een uitneembare of aanpasbare spalk waardoor de hoeveelheid ondersteuning die geboden wordt aan de pols gepersonaliseerd kan worden. Het is hierdoor mogelijk om de pols volledig te immobiliseren en ondersteunen zonder dat de duim en vingers beperkt worden in hun bewegingsvrijheid. Het is ook mogelijk om mindere ondersteuning te geven wanneer de pijnklachten niet zo erg zijn en dus geen volledige immobilisatie nodig is door het verwijderen of aanpassen van de spalk. Naast het gebruiken van een brace is het ook mogelijk om medicijnen te slikken tegen Reumatoïde artritis. Hierdoor kunnen de ontstekingen in het polsgewricht geremd worden.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »