• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Voeten en Tenen

Voeten en tenen

De voeten zijn de basis van het lichaam tijdens het lopen en staan en zijn daardoor zeer complex wat betreft de werking en de anatomie van de voet. In het totaal bestaat de voet uit 26 verschillende botjes onderverdeeld in veertien teenkootjes, vijf middenvoetsbotjes en zeven voetwortelbeentjes inclusief het hielbeen. Verder bevinden zich in de voet 33 gewrichten gecombineerd met 107 ligamenten en 19 spieren en pezen. Door de spieren in het onderbeen is het mogelijk om te voet te draaien en op en neer te bewegen.

Blessures aan de voeten en tenen

De voeten krijgen gedurende de hele dag een hoge belasting te voorduren. Klachten en blessures aan de voeten zijn daardoor dan ook een veelvoorkomend iets en kunnen de bezigheden in het dagelijks leven erg beperken. De meest voorkomende klachten aan de voeten zijn:

- Hamertenen
- Hallux Valgus
- Hallux Rigidus
- Likdoorn
- Mortons Neuralgie
- Diabetische voeten
- Marsfractuur
- Hielpijn

Naast deze blessures kan er ook sprake zijn van een verkeerde voetstand waardoor klachten aan de voeten ontstaan. Hierbij zijn overpronatie, onderpronatie, platvoeten en holvoeten de meest voorkomende problemen aan de voeten.

Bestrijden van voetklachten

Voetklachten ontstaan vaak door een te hoge belasting van de voeten waarbij er niet de juiste ondersteuning aan de voeten wordt geboden. Denk hierbij aan het dragen van slecht schoeisel zonder de correcte inlegzolen om de voeten minder te belasten. Vaak is dat dan ook de eerste oplossing om klachten aan de voeten te verminderen en voorkomen.

Bij Sternasport hebben wij een hoop verschillende steunzolen om klachten aan de voeten te verminderen en te voorkomen. Indien u op zoek bent naar de juist inlegzool voor u maar geen goede keuze kan maken, kunt u altijd contact opnemen met onze productspecialisten die graag helpen om het perfecte product voor uw klachten te vinden!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »