• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

De rug

In de rug loopt de wervelkolom bestaande uit 24 verschillende wervels, dit wordt ook wel het ruggenmerg genoemd en loopt vanaf de hersenen naar het staartbeen (stuitje). De wervelkolom is opgebouwd uit 7 nekwervels, 12 borstwervels, 5 lendewervels, 5 heiligbeenwervels en een staart (ook wel het stuitje genoemd). Dankzij tussenwervelschijven in de wervelkolom is het mogelijk de rug in alle richtingen te bewegen. Vanuit het ruggenmerg lopen zenuwen naar alle andere lichaamsdelen waardoor het mogelijk wordt gemaakt het lichaam te bewegen.

De bovenrug van een mens bestaat uit 12 wervels en 12 paar ribben. De ribben zijn verbonden met de wervels van de bovenrug en zorgen voor stabiliteit van de bovenrug. De 12 wervels in de bovenrug worden ook wel de borstwervelkolom genoemd. Tot de onderrug behoren de overige 5 lendewervels en de 5 heiligbeenwervels plus het staartje, wat het uiteinde van de wervelkolom is.

Pijnklachten in de rug

Pijnklachten in de rug zijn erg vervelend en is een veel voorkomend probleem. Vaak gaat een rugblessure gepaard met chronische pijn waardoor het uitvoeren van dagelijkse activiteiten belemmert wordt. Bij een rugblessure zijn de spieren, pezen of gewrichten in de rug overbelast of beschadigd. Een rugblessure kan onderverdeeld worden in grofweg twee verschillende groepen. Een blessure aan de gewrichten en/of de wervelkolom/schijven en een blessure aan de pezen of spieren.

Veel voorkomende pijnklachten en blessures in de rug zijn:

- Hernia
- Rugpijn bij zwangerschap
- Reuma
- Ischias
- Kyfose/Verkromming bovenrug
- Artrose
- Overbelasting

Het is belangrijk om pijnklachten in de rug zo snel mogelijk te behandelen aangezien het veel problemen kan geven in het dagelijks leven. Voor meer informatie over de rugblessures kunt u klikken op de hierboven weergegeven klachten. Mocht u er niet uitkomen kunt u altijd contact opnemen met onze specialisten om samen tot een goede oplossing te komen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »