• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Slijmbeursontsteking

1
Een Slijmbeurs is een stroperige vloeistof die ervoor zorgt dat de gewrichten soepel kunnen bewegen. Wanneer er spraken is van een slijmbeursontsteking ontstaan er vaak klachten bij het liggen op de schouder en het maken van een duw- of trekbeweging doord
Lees meer
Sorteren op:

Slijmbeursontsteking

Een Slijmbeurs is een stroperige vloeistof die ervoor zorgt dat de gewrichten soepel kunnen bewegen. Dit bevindt zich tussen de pezen en het bot van de schouder. Wanneer er spraken is van een slijmbeursontsteking ontstaan er vaak klachten bij het liggen op de schouder en het maken van een duw- of trekbeweging doordat er sprake is van een drukverhoging op de slijmbeurs.

Symptomen van een slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking is meestal te herkennen aan de standaard kenmerken voor een ontsteking zoals warmte, roodheid, bewegingsbeperking en een zwelling. Ook de pijn hoort bij een kenmerk van een slijmbeursontsteking. De pijn doet zich meestal voor als een felle, scherpe pijn die kan doorlopen tot de elleboog en wordt vermeerderd door het maken van bewegingen en het liggen op de schouder.

Oorzaken van een slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking kan op verschillende manieren ontstaan. Zo kan het voorkomen dat de ontsteking plotseling aanwezig is, maar het is ook mogelijk dat deze geleidelijk ontstaat. Hieronder wordt een lijst weergegeven met veel voorkomende oorzaken voor een slijmbeursontsteking.

- Overbelasting
- Bacteriële infectie
- Traumamoment (val of slag op de schouder)
- Sporten waarbij de arm/schouder veel wordt belast zoals tennis of softbal
- Incorrecte lichaamshouding
- Verschil in kracht van voornamelijk de rotator-cuff spieren

Behandeling en herstel

De behandeling van een slijmbeursontsteking bestaat uit twee delen. Het is belangrijk om de ontsteking te verminderen door het geven van rust aan de schouder. Een ondersteunende schouderbrace kan hierbij veel helpen om het herstelproces te versnellen. De Reh4Sport schouderbrace is een effectieve brace die zeer comfortabel zit met maximale ondersteuning en bescherming voor de schouder. Eventueel kan het herstelproces ondersteund worden door het gebruiken van medicatie zoals ontstekingsremmers.

Naast het geven van rust is het belangrijk om direct te beginnen met mobiliserende oefening van de schouder die de pijn niet verergeren. Dit om te voorkomen dat de slijmbeursontsteking een frozen shoulder met zich meebrengt en de beweeglijkheid te herstellen. Indien nodig kan u hiervoor altijd een fysiotherapeut raadplegen voor een sneller en beter herstel.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »