• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Spataderen

1
Lees hier alles over de oorzaken en oplossingen voor spataderen.
Lees meer
Sorteren op:
Sale
74,95 69,95
Op voorraad

Spataderen

Spataderen zijn verwijde, kronkelende aderen met een blauwpaarse kleur te zien in de huid. Benen zijn de meest voorkomende plek voor spataderen. Het grootste probleem bij spataderen is een vermoeid gevoel in de benen. Verder kunnen spataderen jeuk en een branderig gevoel met zich meebrengen. Ook een rusteloos en tintelend gevoel in de benen kan veroorzaakt worden door spataderen.

Oorzaken van spataderen

- Genetische aanleg
- Hormonen en zwangerschap
- Langdurig staan
- Trombose
- Beschadigde bloedvaten
- Overgewicht

Wat kun je zelf doen tegen spataderen?

Beweging

Het vermijden van lang stil staan of stil zitten, en het doen van oefening kunnen klachten van de spataderen verminderen. Wandelen, fietsen, zwemmen en hardlopen helpen ook om tegen het ontstaan van spataderen. Echter zullen de reeds aanwezige spataderen er niet door verdwijnen, maar de klachten zullen wel verminderen door de beweging en zullen daardoor minder pijnlijk zijn. Tevens helpt een goede bloedsomloop ook tegen het creëren van nieuwe spataderen.

Kleding

Draag geen strakke of beklemmende kleding. Dit omdat strakke kleding de bloedsomloop moeilijker maakt. Het dragen van compressiekleding zoals compressiebroeken en compressiekousen zorgt voor een verbeterde bloedsomloop. Hierdoor is de kans op spataderen kleiner en kunnen aanwezige spataderen herstellen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »