• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

RSI

2
RSI is een verzamelnaam voor spier en gewrichtskrachten en is de afkorting voor Repetitive Strain Injury. Dit betekent dat de aandoening ontstaat door een herhaalde belasting op het gewricht.
Lees meer
Sorteren op:

RSI in de pols

RSI is een verzamelnaam voor spier en gewrichtskrachten en is de afkorting voor Repetitive Strain Injury. Dit betekent dat de aandoening ontstaat door een herhaalde belasting op het gewricht. Door het vaak herhalen van dezelfde beweging met de pols ontstaat er een continue spierspanning waardoor spier- en gewrichtsklachten kunnen ontstaan. Omdat RSI een verzamelnaam is voor veel verschillende aandoeningen in het lichaam wordt er vaak gekeken naar de daadwerkelijke blessure die is opgelopen. Veel voorkomende aandoeningen in de pols die geschaald worden onder de aandoeningen die passen bij RSI zijn het Carpaal Tunnel Syndroom en een muisarm.

Oorzaken RSI

RSI is een blessure die geleidelijk ontstaan en wordt vaak veroorzaakt door de dagelijkse werkzaamheden die worden uitgevoerd. Er zijn veel verschillende beroepsgroepen waarbij RSI in de polsen een veel voorkomende aandoening is, zoals kappers, musici en slagers. Echter komen de RSI-klachten het meest voor bij mensen die veel achter een computer werken. Dit komt omdat er veel herhaaldelijke bewegingen worden gemaakt zoals typen en muisbewegingen.

Symptomen RSI

De klachten die horen bij RSI ontstaan op een geleidelijke manier en beginnen meestal met tintelingen, een koud gevoel en lichte pijn rondom het polsgewricht. Naar mate de aandoening langer aanwezig is kunnen de klachten verergeren en zorgen voor chronische pijn en stijfheid. Het is mogelijk dat de klachten ook voor gaan komen in andere lichaamsdelen wanneer er niet tijdig gehandeld wordt. Andere veel voorkomende RSI-klachten zijn:

- Spierkrampen rondom de pols
- Krachtsverlies
- Beperking van bewegelijkheid
- Stijfheid na belasting
- Zwellingen
- Verkrampingen

Behandeling RSI

De behandeling van de klachten die voorkomen bij RSI richt zich voornamelijk op het aanpassen van de factoren waardoor RSI in eerste instantie veroorzaakt is. Bij RSI-klachten in de pols wordt vaak eerst gekeken naar verbetering in de werkdruk, werkduur en werkhouding. Oplossingen die de klachten van RSI tegen kunnen gaan zijn het beter verdelen van de taken, meer rust geven aan het belastende gebied en het beter inrichten van de werkplek waarbij de stoel, het bureau en het beeldscherm juist zijn afgesteld om de druk op de gewrichten en spieren te verminderen.

Om de pijnklachten gelijk te verminder is het mogelijk om een brace te dragen die extra ondersteuning biedt aan de spieren, het gewricht en de pezen. Bij lichte klachten is de Reh4Classic polsversteviger een goede keuze waarbij de hand en vingers volledig vrij zijn en niet beperkt worden in de bewegingsvrijheid maar toch een goede compressie en ondersteuning wordt geboden aan de pols. Wanneer de pijnklachten in een gevorderd stadium zijn heeft de pols meer ondersteuning nodig. In dit geval is de Reh4Classic polsbrace met de uitneembare spalk een goede optie.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »