• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Instabiliteit van de schouder

1
Bij schouderinstabiliteit spreken we van structuren in de schouder die niet in staat zijn om de arm op een juiste manier in de kom te laten bewegen.
Lees meer
Sorteren op:

Instabiliteit van de schouder

Bij schouderinstabiliteit spreken we van structuren in de schouder die niet in staat zijn om de arm op een juiste manier in de kom te laten bewegen. Dit kan leiden tot het uit de kom schieten van de schouder. Dit komt voornamelijk voor wanneer er vaak dezelfde beweging gemaakt wordt en men last heeft van schouderinstabiliteit.

Symptomen van schouderinstabiliteit

Bij een instabiele schouder is het kenmerkend dat men pijn ervaart bij het omhoog brengen en naar buiten draaien van de arm. Vaak voelt het maken van deze bewegingen erg stijf aan in het schoudergewricht.

Oorzaken van schouderinstabiliteit

Het ontstaan van schouderinstabiliteit kan geleidelijk gebeuren of in een keer voorkomen door een ongeluk of val waarbij de schouder geraakt wordt. Hierdoor kunnen spieren en/of pezen die zich rondom het gewricht bevinden beschadigen. Voor ontstaan van schouderinstabiliteit zijn verschillende oorzaken mogelijk die hieronder worden weergegeven.

- Het maken van explosieve bovenhandse bewegingen;
- Vallen op een uitgestrekte arm;
- Directe klap tegen de schouder;
- Onverwachte ruk aan de schouder;
- Optillen van zware voorwerpen

Behandeling en herstel

Bij een tekort aan schouderstabiliteit is het belangrijk om de schouderspieren, voornamelijk de rotator-cuff, te versterken. Het is belangrijk dat de training van de schouder specifiek op deze spiergroep is gefocust. Naast het trainen van de kracht van deze spieren zal ook de coördinatie verbeteren waardoor de spier op het juiste moment aangespannen kan worden om instabiliteit te voorkomen. Het dragen van een schouderbrace kan in het begin van de blessure de juiste ondersteuning en bescherming bieden om de klachten te verminderen en de kans op het uit de kom schieten van de arm te minimaliseren. De Reh4Sport Schouderbrace is de ideale brace om maximale beschermingen te geven en toch de dagelijkse bezigheden of sporten uit te blijven voeren. Het is ook mogelijk om een fysiotherapeut te raadplegen voor een juist trainingsschema om de spieren te versterken. Indien het trainen van de spieren en de coördinatie de problemen van de schouderinstabiliteit niet wegnemen is het ook mogelijk om een operatie aan de schouder te ondergaan.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »