• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Duimbrace

5
Als steun voor het duimgewricht biedt een duimbrace een aantal voordelen zoals het stabiliseren van het aangedane gewricht waardoor de bewegingsvrijheid van de duim beperkt wordt om hiermee de genezing te bevorderen.
Lees meer
Sorteren op:

Duimbrace

Duimen zijn een zeer intensief gebruikt gewricht in het lichaam en krijgen in de loop van de tijd een hoop te verduren afhankelijk van de leeftijd, het beroep en de gezondheidstoestand. Houdt een zeurende pijn in de duim u ’s nachts wakker? Een duimbrace kan de oplossing zijn voor u!.

Verschillende duimklachten

Er zijn een aantal veel voorkomende aandoeningen en blessures aan de duim die er toe kunnen leiden om een duimbrace aan te schaffen. Hieronder worden de meest voorkomende blessures kort toegelicht.

Carpaal Tunnel Syndroom

Door overbelasting of opgelopen letsel kan de smalle doorgang in de pols ontstoken raken. Door deze smalle doorgang lopen een aantal zenuwen waaronder de middenzenuw. Indien deze afgekneld raakt kunnen er verschillende klachten ontstaan in de duim, hand en pols.

Artritis

Sommige vormen van Artritis kunnen leiden tot zwellingen, pijn en stijfheid in de handgewrichten. Hierdoor ontstaan vervelende klachten die door het dragen van een duimbrace verminderd kunnen worden.

Letsel

Letsel aan de duim kan op veel verschillende manieren opgelopen worden. Zo is het mogelijk om de band in de duim te verrekken of scheuren, dit heeft de bekenden namen “skiduim” of “jachtopzienersduim”. Andere duimblessures zijn een verstuiking, breuk of dislocatie van de duim. Deze blessures worden vaak veroorzaakt door een directe impact, zoals vallen, stoten of overbelasting.

Wat doet een duimbrace?

Als steun voor het duimgewricht biedt een duimbrace een aantal voordelen zoals het stabiliseren van het aangedane gewricht waardoor de bewegingsvrijheid van de duim beperkt wordt om hiermee de genezing te bevorderen. Verder bieden duimbraces compressie om ontstekingen en zwellingen in de duim tegen te gaan en de pijnklachten te verlichten. De duimbrace dient niet alleen als een behandelmiddel, maar kan ook gebruikt worden als preventiemiddel om blessures aan het duimgewricht te voorkomen bij het uitvoeren van activiteiten met een hoge belasting op het gewricht.

Verschillende soorten duimbraces

Duimbraces variëren sterk in grootte, vorm en stabiliteit. Afhankelijk van de aandoening of blessure kan een brace die de pols en de duim volledig stabiliseert en ondersteund nodig zijn. Voor maximale bescherming worde de MeyraMedical Polsduim brace VersaFit aangeraden om zware blessure te helpen genezen. Voor lichtere blessures zijn kleine stabilisatoren genoeg om de blessure te verhelpen. Twee van de best verkochte duimbraces voor deze blessures zijn de Reh4Sport duimbrace met pols stabilisatie en de Push Sports Duimbrace.

Indien u hulp nodig heeft om tot de juist keuze te komen staan onze product specialisten altijd klaar om te helpen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »