• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Gekneusde pols

2
Bij een kneuzing in de pols beschadigd het onderhuidse weefsel rondom het gewricht waarbij de pols op kan zwellen en een blauwe plek rondom het gewricht kan ontstaan.
Lees meer
Sorteren op:

Gekneusde pols

Een gekneusde pols is een veel voorkomende blessure aan het polsgewricht en kan vervelende pijnklachten met zich mee brengen gedurende de hele dag. Bij een kneuzing in de pols beschadigd het onderhuidse weefsel rondom het gewricht waarbij de pols op kan zwellen en een blauwe plek rondom het gewricht kan ontstaan. Het verschil tussen een kneuzing, verstuiking of een polsbreuk kan erg lastig te zien zijn omdat de symptomen veel op elkaar lijken. Het is dan ook belangrijk om goed vast te stellen wat de blessure aan de pols precies is, vaak is het hierbij handig om langs een huisarts of dokter te gaan om er zeker van te zijn dat de blessure niet erger is dan gedacht. Wanneer het zeker is dat de aandoening in het gewricht een kneuzing is kan er vast gesteld worden hoe erg de blessure is. Hierbij wordt er verschil gemaakt tussen een lichte en een zware kneuzing. Bij een lichte kneuzing zijn de pijnklachten vaak weg na een, maximaal twee weken. Bij een zware kneuzing is er minder geluk en duurt de blessure ongeveer zes weken.

Oorzaken gekneusde pols

Er zijn meerdere oorzaken die een kneuzing in het polsgewricht kunnen veroorzaken. De meest voorkomende oorzaak voor de kneuzing is tijdens een ongeluk of val waarbij er een grote klap op het polsgewricht komt. Naast het acuut oplopen van een polskneuzing is het ook mogelijk om de blessure op te lopen door het overbelasten van het polsgewricht. Dit komt vaak voor bij het veelvuldig gebruiken van de pols tijdens zwaar werk of het sporten. In dit geval is het vaak lastig te zeggen wanneer de kneuzing precies opgelopen is omdat er gedurende een langere periode pijnklachten aanwezig kunnen zijn voordat er gedacht wordt aan een kneuzing in het polsgewricht.

Symptomen

Een gekneusde pols is lastig te herkennen aangezien de symptomen van een kneuzing veel lijken op die van een verstuiking of een breuk in het polsgewricht. Veel voorkomende symptomen bij een kneuzing in het polsgewricht zijn:

- Pijn bij het bewegen van de pols
- Pijn bij het belasten van de pols
- Gevoeligheid bij aanrakingen
- Zwellingen en bloeduitstortingen rondom het gewricht
- Krachtsverlies
- Stijfheid na een periode van rust

Behandeling van de kneuzing

De beste behandeling van een gekneusde pols is het geven van voldoende rust aan het gewricht zodat deze kan genezen. Dit betekent dat de pols zo min mogelijk belast moet worden en er geen verkeerde bewegingen gemaakt kunnen worden waardoor de klachten erger worden. Het gebruik van een polsbrace is de ideale oplossing om de pols te immobiliseren en extra te stabiliseren zodat deze niet verder beschadigd kan worden. Er zijn veel verschillende braces die kunnen helpen bij het verminderen van de klachten die horen bij een kneuzing in het polsgewricht. Twee uitstekende braces die het polsgewricht maximaal ondersteunen en stabiliseren waardoor de klachten van een gekneusde pols verminderd worden en het herstel bevorderd wordt, zijn de Bauerfeind ManuTrain en de Medi Wrist Support. Door het gebruik van luxe materialen en een goede compressie bieden deze braces maximale support.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »