• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Overbelasting elleboog

2
Pijn in de ellebogen is bijna altijd een gevolg van overbelasting. Wanneer de ellebogen zwaarder belast worden dan ze eigenlijk aan kunnen is er een grote kans dat de ellebogen overbelast raken.
Lees meer
Sorteren op:

Overbelasting elleboog

Pijn in de ellebogen is bijna altijd een gevolg van overbelasting. Overbelasting ontstaat vrij snel en makkelijk omdat de armen vaak gedurende de hele dag gebruikt worden en hierbij de pezen, botten, spieren en andere weefsels “beschadigd” worden. Kleine beschadigingen herstellen in de nacht weer tijdens de rustperiode waardoor er geen klachten ontstaan. Wanneer de ellebogen zwaarder belast worden dan ze eigenlijk aan kunnen is er een grote kans dat de ellebogen overbelast raken. Indien de overbelasting in de arm voor een langere periode genegeerd wordt is er een grote kans dat er een tennisarm of een golfersarm ontstaat.

Oorzaken overbelasting van de elleboog

Overbelasting van de elleboog ontstaat meestal op een geleidelijke manier door te lange of herhaaldelijke belasting op de armen. Naast het herhaaldelijk belasten van de armen kan een oorzaak voor overbelasting het te zwaar belasten van de ellebogen zijn. De activiteiten waarbij overbelasting vaak ontstaat zijn:

- Sporten als golf, badminton, tennis of klimmen
- Het vaak maken van dezelfde beweging met de pols
- Langdurig werken met de armen/handen
- Langdurig computerwerk
- Bespelen van muziekinstrumenten zoals gitaar of viool
- Zwaar tillen

Symptomen van overbelasting

Bij een overbelasting in de elleboog horen veel verschillende klachten die allemaal vervelende pijntjes met zich mee brengen en het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten in de weg kunnen zitten. Veel voorkomende klachten bij een overbelasting in de elleboog zijn:

- Gevoelige buiten- of binnenzijde van de elleboog
- Pijnklachten bij het belasten van de elleboog
- Krachtsverlies
- Stijfheid van de elleboog
- Zwaar gevoel in de onderarm
- Aanrakings- en aanspanningsgevoelig
- Zeurende en stekende pijn, mogelijk in de hele arm

Behandeling

Het behandelen van een overbelaste elleboog gaat vaak gepaard met het geven van rust. De overbelasting ontstaat namelijk vaak door het te veel of te zwaar belasten van de pezen, banden en spieren rondom de elleboog. Het dragen van een brace kan helpen om extra ondersteuning te bieden aan de elleboog om de pijnklachten van de overbelasting te verminderen of zelfs helemaal weg te nemen. Twee uitstekende braces om te dragen bij hevige pijnklachten van een tennisarm zijn de Medi Epicomed Elleboogbrace en de Bauerfeind EpiTrain. Deze braces bieden optimale compressie en maximale ondersteuning aan de elleboog tijdens elke beweging die gemaakt wordt met het gewricht.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »