• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Artrose

2
Bij artrose slijt het kraakbeen in het kniegewricht waardoor de botten extra botaangroei krijgen om het versleten kraakbeen op te vangen. Het gevolg hiervan is dat de knie minder soepel kan bewegen en er pijnklachten kunnen ontstaan in het gewricht.
Lees meer
Sorteren op:

Artrose in de knie

Artrose staat bekend als een aandoening van het kraakbeen en kan voorkomen in elk gewricht. Het kniegewricht bestaat uit drie verschillende botten, het bovenbeen, het onderbeen en de knieschijf (ook wel patella genoemd). Deze drie botten zijn aan de binnenkant van het gewricht allemaal “bekleed” met kraakbeen. Het kraakbeen zorgt ervoor dat de botten soepeler over elkaar kunnen bewegen en biedt tegelijkertijd bescherming aan de botten. Bij artrose slijt het kraakbeen in het kniegewricht waardoor de botten extra botaangroei krijgen om het versleten kraakbeen op te vangen. Het gevolg hiervan is dat de knie minder soepel kan bewegen en er pijnklachten kunnen ontstaan in het gewricht.

Oorzaken knieartrose

Er zijn een aantal verschillende oorzaken van artrose, maar de hoofdoorzaak van artrose is het ouder worden van de mensen waardoor slijtage van het lichaam niet meer te voorkomen is. Met deze reden wordt artrose in de knie ook vaak een ‘versleten knie’ genoemd. Artrose in de knie kan ook veroorzaakt worden door een aantal andere risicogevallen, zoals:

- Beschadiging van de knie door ongeluk of een botbreuk
- Ontsteking in de knie (reuma, reamatoïde artritis, jicht, infectie)
- Beenafwijking (X-benen of O-benen)
- Zwaar beroep waarbij er veel op de knieën gewerkt moet worden, of zwaar getild, vaak gehurkt en geknield moet worden.
- Overgewicht
- Erfelijkheid

Klachten en symptomen knieartrose

De klachten bij knieartrose zijn voor ieder persoon anders. Wel zijn er een aantal klachten die bij iedereen voorkomen bij een ‘versleten knie’. Vaak ontstaan de klachten bij knieartrose geleidelijk en zijn de plotseling aanwezig. In de beginfase van artrose in de knie zijn de klachten maar wisselend aanwezig. Hoe langer er sprake is van artrose in de knie, hoe vaker en heviger de klachten naar voren komen. Veel voorkomende klachten bij artrose in de knie zijn:

- Pijn in de knie, kan soms uitstralen naar boven- en onderbeen
- Stijfheid en opstartproblemen
- Kraken geluid in de knie
- Zwellingen rondom de knie
- Instabiliteit
- Bewegingsbeperking en krachtsverlies

Behandeling knieartrose

De behandeling van knieslijtage, veroorzaakt door knieartrose, is zeer afhankelijk van de ernst van de slijtage van het kraakbeen in de knie. Wanneer er sprake is van lichte slijtage in de knie wordt er gekozen voor een niet-operatieve behandeling. Deze behandeling kan bestaan uit aanpassingen van de dagelijkse activiteiten en sporten, fysiotherapie en het uitvoeren van knieoefeningen, pijnstilling of een injectie in de knie met ontstekingsremmende middelen.

Het aanpassen van de dagelijkse activiteiten hoeft niet perse te betekenen dat er gestopt moet worden met de intensieve activiteiten als sporten. Het is mogelijk om gebruik te maken van een kniebrace om de klachten te verminderen en die knie extra te ondersteunen gedurende de sport. De Genumedi E+motion kniebrace is gemaakt van de meest luxe materialen waardoor de kniebrace zeer effectief is met een hoog comfort. Het geïntegreerde siliconenkussen met 3D-profiel creëert een ondersteunend en masserend effect bij elke beweging van het kniegewricht. Hierdoor is deze brace ideaal voor het bestrijden van pijnklachten die horen bij knieartrose. Een andere uitstekende brace is de Push Sports kniebrace. De kniebrace heeft aan weerszijde bladveerscharnieren waardoor er maximale ondersteuning wordt geboden aan de knie. Met de U-vormige pelotte wordt de knieschijf gestabiliseerd.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »