• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Overbelasting

2
Overbelasting in de knie komt vaak voor omdat de knie een veel gebruikt en belast gewricht is waardoor er irritaties ontstaan in het omliggende weefsel. De blessure kan het uitvoeren van de dagelijkse bezigheden beperken. Lees hieronder meer informatie ov
Lees meer
Sorteren op:

Overbelasting knie

Een overbelaste knie is een veel voorkomende en vervelende blessure. De klachten die bij een overbelaste knie horen kunnen gedurende de hele dag op verschillende momenten voorkomen. In de beginfase van de blessure komen de klachten voornamelijk voor na het actief bezig zijn, zoals na het sporten, wandelen, uitvoeren van intensieve werkzaamheden en dergelijke. Indien de blessure al langer aanwezig is kunnen klachten ook voorkomen in periodes van rust of zelfs in de nacht. Een overbelaste knie ontstaat vaak doordat er te veel druk op het kniegewricht komt waardoor er irritaties ontstaan in de knie of omliggende weefsels.

Oorzaken overbelaste knie

Een overbelasting van de knie is een blessure die vaak geleidelijk ontstaat voor het te veel of te lang belasten van die knie. Het is een veel voorkomende blessure bij sporters. Vaak worden de klachten bij een overbelasting ervaren in de pezen rondom het kniegewricht. De meest voorkomende oorzaken voor een overbelaste knie zijn:

- Langdurige of hoge belasting van de knie
- Bewandelen van heuvelachtig terrein
- Onvoldoende schokdemping van de schoenen
- Beenafwijking (O-benen of X-benen)
- Stand afwijking in de voeten (platvoeten, holvoeten, overpronatie, onderpronatie)
- Onvoldoende kracht in de beenspieren

Klachten bij een overbelaste knie

Een overbelaste knie kan een vervelende blessure zijn tijdens het uitvoeren van sportactiviteiten en de dagelijkse bezigheden omdat de pijnklachten gedurende de hele dag voor kunnen komen. Veel voorkomende klachten bij de blessure zijn:


- Brandende en stekende pijn
- De pijn ontstaat in eerste instantie geleidelijk en komt vooral voor tijdens het sporten, vaak gaan de klachten weg wanneer er rust genomen wordt
- Zowel strekken als buigen geeft pijnklachten
- Mogelijke zwellingen rondom het kniegewricht
- Pijn neemt toe naarmate de blessure langer aanwezig is

Behandeling overbelasting van de knie

Het belangrijkste om bij een overbelaste knie te doen is het geven van rust aan het aangedane been. Hoe lang er rust genomen moet worden hangt af van de ernst van de blessure. Vaak gaan de pijnklachten bij een overbelasting weer weg wanneer de knie niet tot weinig belast wordt. Indien het niet mogelijk is om de knie volledige rust te geven daar dagelijkse bezigheden zoals intensief werk kan er gebruik worden gemaakt van een kniebrace om extra ondersteuning en stabiliteit te bieden waardoor de knie ontlast wordt. De Push Sports Kniebrace is een uitstekende brace tegen de klachten van een overbelaste knie. Door de bladveerscharnieren aan weerszijde worden zijdelingse bewegingen van de knie voorkomen terwijl er geen beperkingen in de bewegingsvrijheid zijn. Met de U-vormige pelotte rondom de knieschijf wordt er extra stabilisatie aan de knie gegeven.

Een andere kniebrace die de klachten bij een overbelaste knie verminderd is de Medi Genumedi E+Motion kniebrace. De brace is gemaakt van de meest luxe materialen voor een extreem comfort maar beschikt ook over siliconenkussens die bij elke beweging een massage-effect geven en de knie ondersteunen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »