• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Mortons neuralgie

1
Bij het mortons neuralgie is er een zenuw bekneld in de voorvoet. Er is een aanhoudende pijn aanwezig tussen de derde en vierde teen.
Lees meer
Sorteren op:

De leren steunzool van Saluber is uitermate geschikt voor mensen met een doorgezakte voorvoet. Het echte leer zorgt voor een uitstekend draagcomfort.

Lees meer
29,99
Op voorraad

Mortons neuralgie

Bij het Mortons neuralgie, ook wel Mortons neuroom genoemd, is er een aanhoudende pijn aanwezig in de voorzijde van de voet. Vaak bevindt deze pijn zich tussen de derde en vierde teen. Een neuroom wordt ook wel gezien als een goedaardig gezwel van een zenuw. Het Mortons neuroom is dus eigenlijk een zwelling rondom een zenuw die naar de teen toe loopt. De zenuw van het Mortons neuroom loopt onder de middenvoetsbeentjes in de voorvoet. Pijnklachten die horen bij de aandoening worden vooral gevoeld tussen de bal van de voorvoet en de tenen.

Oorzaken Mortons neuralgie

Voor het Mortons neuralgie is niet altijd een duidelijke oorzaak aan te wijzen. Vaak ontstaat het door veelvuldige kleine beschadigingen aan de zenuw als grootste oorzaak genoemd voor het ontstaan van het Mortons neuroom. De zenuw raakt geïrriteerd en kan daardoor opzwellen waardoor deze klem komt te zitten. Verder is het te lang dragen van een nauwe en smalle schoen een bekende oorzaak voor het oplopen van de aandoening. Dit komt omdat de tenen en dus de zenuwen bekneld zitten en er kans is dat de zenuw hierdoor beschadigd of geïrriteerd raakt. Verder zijn andere voetproblemen zoals bijvoorbeeld een doorgezakte voorvoet, hallux valgus en hamertenen een veelvoorkomende oorzaak voor het Mortons neuralgie.

Symptomen en klachten

Een beknelling van een zenuw kan vervelende klachten als gevolg hebben, zoals tintelingen, prikkelingen, een doof gevoel, kramp en een brandende of stekende pijn. Vaak bevinden al deze klachten zich in de voorvoet maar als de blessure in een gevorderd stadium zit is het mogelijk dat de klachten zich uitbreiden naar de gehele voet. De klachten kunnen toenemen door het dragen van te nauwe schoenen die de tenen verder afknellen. Meestal zijn er geen verschijnselen op of rondom de huid zoals zichtbare zwellingen of bulten.

Behandeling

De behandeling van het Mortons neuroom begint vaak bij het aanpassen van het schoeisel. Soms kan alleen het dragen van wijdere schoenen al voldoende zijn om de klachten te verminderen of zelfs volledig te verhelpen. Wel is het belangrijk dat deze schoenen uitgerust worden met een stevige inlegzool. Door de stevige inlegzool wordt de rek op de voet verminderd en kunnen irritaties aan de zenuwen worden voorkomen of verminderd. Verder geeft de inlegzool extra ondersteuning aan de voorvoet waardoor de kans op beknelling van de zenuw verminderd wordt. Een van de beste inlegzolen om te helpen tegen de klachten bij het Mortons neuralgie is de Saluber doorgezakte voorvoet inlegzool. De Saluber steunzool geeft extra ondersteuning aan de voorvoet waardoor de middenvoetsbeentjes beter gepositioneerd worden en er minder kans is op beknellingen van de zenuw.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »