• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Overbelasting schouder

1
In de schouder bevinden zich vier spieren die verbonden zijn aan een stuk bot door middel van pezen. Dit wordt ook wel het razor-cuff genoemd. Bij een overbelasting van de schouder wordt een of meer van deze pezen te zwaar belast.
Lees meer
Sorteren op:

De Reh4Sport schouderbrace is een lichte, flexibele brace, die niet gaat irriteren en zeer comfortabel zit maar daarbij ook de maximale ondersteuning en bescherming biedt. De Reh4Sport schouderbrace heeft beschermingsniveau 3 en is daarmee geschikt voor a

Lees meer
54,99
Op voorraad

Overbelaste schouder

In de schouder bevinden zich vier spieren die verbonden zijn aan een stuk bot door middel van pezen. Dit wordt ook wel het razor-cuff genoemd. Bij een overbelasting van de schouder wordt een of meer van deze pezen te zwaar belast. Pijnklachten kunnen voorkomen bij zowel het stilhouden als het bewegen van de arm. De pijn bij het bewegen van de arm komt voornamelijk voor bij zijwaartse bewegingen. Ook is het pijnlijk om op de schouder te liggen. Het is mogelijk dat de pijnklachten die zich in de schouder bevinden doorlopen tot in de schouderbladen, nek, arm en hand.

Oorzaak van een overbelaste schouder

Acute schouderpijn komt plotseling voor, dit duit op een overbelasting van de schouder. Er zijn verschillende oorzaken die kunnen leiden tot een overbelaste schouder.

- Het uitoefenen van een te grote kracht op de schouder;
- Te korte rustperiode tijden zware belastingen van de schouder;
- Langdurige overbelasting van de schouder;
- Maken van een rare beweging tijdens bijvoorbeeld het sporten.

Behandeling en herstel

Bij een overbelaste schouder is het belangrijk om zware belastingen en herhalende bewegingen die de pijnklachten van de schouder verergeren niet meer uit te voeren. Het is wel belangrijk om de dagelijkse bezigheden te blijven uitvoeren, dit om te voorkomen dat de schouder stijf wordt en vast gaat zitten. Wanneer de pijnklachten ook aanwezig zijn tijdens het uitvoeren van deze activiteiten kan men gebruik maken van een schouderbrace ter ondersteuning en bescherming van de schouder. De Reh4Sport schouderbrace is een uitstekende keuze door het lichte en flexibele ontwerp waardoor de bewegingsvrijheid van de schouder niet tot amper beperkt wordt maar er wel maximale ondersteuning wordt geboden aan de schouder.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »