• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Peesontsteking elleboog

2
Bij een peesontsteking is er sprake van irritatie aan een of meerdere van deze pezen rondom de elleboog. Wanneer de peesontsteking zich bevindt in de strekspieren (extensoren) wordt er gesproken van een tennisarm, bij een peesontsteking in de buigspieren
Lees meer
Sorteren op:

Peesontsteking elleboog

In de elleboog lopen een aantal pezen die de spieren verbinden met het gewricht waardoor bewegingen van de elleboog mogelijk worden gemaakt. Bij een peesontsteking is er sprake van irritatie aan een of meerdere van deze pezen rondom de elleboog. De elleboog is een veel gebruikt gewricht bij elke beweging van de arm. Vaak worden deze blessures ook wel een Tennisarm of Golfersarm genoemd, afhankelijk van welke pezen er ontstoken zijn. Wanneer de peesontsteking zich bevindt in de strekspieren (extensoren) wordt er gesproken van een tennisarm, bij een peesontsteking in de buigspieren (flexoren) wordt vaak gekeken naar een golfersarm.

Oorzaken peesontsteking in de elleboog

Een ontsteking in de pezen ontstaat bijna altijd door overbelasting. Hierbij kan er gedacht worden aan herhaaldelijke bewegingen bij werkzaamheden die met de arm of pols gemaakt worden waarbij de pezen vaak belast worden, of het zwaar belasten van de pezen tijdens bijvoorbeeld het sporten of tillen van zware voorwerpen. Werkzaamheden waarbij overbelasting van de elleboog vaak voorkomt zijn schilderen, werken met gereedschap, lang werken achter een computer of laptop en tuinieren.

Symptomen van de peesontsteking

De symptomen van een peesontsteking in de elleboog zijn vaak erg duidelijk. Zo is er sprake van een zeurende pijn in de elleboog, afhankelijk van de pezen die ontstoken, aan de binnen- of buitenzijde van de arm. Dit gaat vaak gepaard met krachtsverlies in de onderarm waardoor het tillen van zware objecten lastig wordt. Het maken van een vuist brengt vaak stekende pijn met zich mee. Indien de overbelasting al langere tijd aanwezig is, is het mogelijk dat de klachten uitstralen naar de pols en/of hand.

Behandeling

Het eerste advies bij het behandelen van een peesontsteking is het koelen van de aangedane elleboog in combinatie met het geven van rust. Wanneer er de gehele dag sprake is van een zeurende pijn kan een elleboogbrace helpen met het bieden van ondersteuning en stabilisatie om de pijn te verminderen. Een van de beste brace voor maximale ondersteuning en stabilisatie van het ellebooggewricht is de Bauerfeind EpiTrain Elleboogbrace. Een andere brace met perfecte werking voor geïrriteerde of ontstoken pezen bij zowel een Tennisarm als een Golfersarm is de Bauerfeind EpiPoint elleboogbrace. De brace geeft een precieze compressie waardoor de spieren en pezen die overbelast zijn worden ontlast.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »