• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Wat is de elleboog?

De elleboog bestaat uit drie verschillende botten, de ellepijp (ulna), het spaakbeen (radius) en de bovenarm (humerus) en is de verbinding tussen de boven- en onderarm. Het ellebooggewricht zelf is een scharniergewricht waardoor het buig- en strekbewegingen kan maken en wordt omgeven door een gewrichtskapsel. Voor deze bewegingen is stabiliteit van de elleboog erg belangrijk. Deze stabiliteit wordt verkregen door verschillende banden, spieren en pezen. Belangrijke banden rondom de elleboog zijn de band tussen de bovenarm en ellepijp, bovenarm en spaakbeen en de ringvormige band om het spaakbeen en de ellepijp heen. Deze houdt de ellepijp en het spaakbeen stevige tegen elkaar en zorgt er in combinatie met de elleboog en pols voor dat de onderarm een draaibeweging kan maken.

Verder zijn er een aantal spieren aan de elleboog verboden. De triceps en de biceps zijn de meest bekende en belangrijkste. Zo zorgt de tricep er voor dat de arm gestrekt kan worden, terwijl de bicep het juist mogelijk maakt om de arm te buigen en te draaien. In de onderarm bevinden zich spieren die er voor zorgen dat de vingers en pols kunnen strekken en buigen, ook deze spieren zitten verbonden aan het ellebooggewricht.

Elleboogklachten

Er zijn veel verschillende soorten elleboogklachten met diverse oorzaken. De meeste elleboogklachten zijn problemen met de pezen, spieren of zenuwen die in de arm lopen of stabiliteitsproblemen. Ook artrose is een veel voorkomende klacht in de elleboog. De elleboogklachten komen zijn voornamelijk gelegen rondom het ellebooggewricht, de bovenarm of in de onderarm en brengen vaak veel pijn met zich mee en zorgen voor beperkingen van de bewegingsmogelijkheid van de arm. Het is mogelijk dat de pijnklachten die horen bij een elleboogblessure uitstralen naar de bovenarm, onderarm en soms zelfs de hand of pols. Hierdoor is het mogelijk dat de pijnklachten zich ergens anders voordoen dan waar daadwerkelijk het probleem zit. De klachten in de elleboog kunnen ook ’s nachts voorkomen en kunnen problemen veroorzaken tijdens het uitvoeren van de dagelijkse activiteiten.

De meest voorkomende elleboogblessures zijn:

- Tennisarm/Tenniselleboog
- Golfersarm/Golferselleboog
- Slijmbeursontsteking
- Elleboog uit de kom
- Overstrekking elleboog
- Peesontsteking elleboog
- Elleboog artrose
- Overbelasting elleboog

Voor meer informatie over de bovenstaande blessures kunt u op de blessure die voor u van toepassing is klikken!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »