• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Golfersarm/Golferselleboog

2
Bij een golfersarm, ook wel golferselleboog genoemd, is er sprake van pijn aan de binnenkant van de elleboog. Dit is de plek waar de onderarm spieren die er voor zorgen dat je de pols en vingers kunt buigen bij elkaar komen.
Lees meer
Sorteren op:

Golfersarm/Golferselleboog

Bij een golfersarm, ook wel golferselleboog genoemd, is er sprake van pijn aan de binnenkant van de elleboog. Dit is de plek waar de onderarm spieren die er voor zorgen dat je de pols en vingers kunt buigen bij elkaar komen. Deze spieren zitten met pezen aan het bot vast gehecht. Bij een golfersarm zijn deze spieren overbelast waardoor de peesaanhechtingen aan de binnenkant van de elleboog geïrriteerd of ontstoken zijn. Dit kan tot pijnklachten leiden in de elleboog en kan uitstralen tot in de onderarm en hand. De klachten ontstaan vaak tijdens het klussen of bij het doen van huishoudelijke werkzaamheden.

Hoe ontstaat een golfersarm?

Een golfersarm is een blessure die vaak geleidelijk ontstaat. De grootste oorzaak voor het ontstaan van de blessure is het frequent of langdurig aanspannen van de onderarm spieren waardoor de spieren en pezen veel spanning ervaren. Het is ook mogelijk dat de blessure op een acute manier ontstaat wanneer de arm niet gewend was aan een eenmalige grote belastingen. Activiteiten waarbij een golfersarm vaak ontstaat zijn:

- Sporten als golf, badminton, tennis of klimmen
- Het vaak maken van dezelfde beweging met de pols
- Langdurig werken met de armen/handen
- Langdurig computerwerk
- Bespelen van muziekinstrumenten zoals gitaar of viool

Symptomen van een golfersarm

Klachten bij een golfersarm zitten altijd aan de binnenkant van de elleboog waarbij de peesaanhechtingen veel pijn doen tijdens het belasten van de arm. Wanneer de blessure in een gevorderd stadium is, is het ook mogelijk dat de pijnklachten aanwezig zijn wanneer de arm niet belast wordt. Naast de pijnklachten die zich voordoen bij belasting van de arm is de arm ook erg gevoelig voor aanraking en is er sprake van drukpijn aan de binnenkant van de elleboog. Vooral het maken van een vuist en het bewegen van de pols brengen veel pijn en klachten met zich mee.

Indien de blessure in een vergevorderd stadium is kunnen de pijnklachten uitstralen naar de bovenarm, onderarm en de hand. Wanneer de golferselleboog niet op tijd behandeld wordt is het mogelijk dat de aandoening chronisch wordt.

Behandeling en preventie

Het behandelen van een golferselleboog gaat vaak gepaard met het geven van rust aan de aangedane arm. Dit betekent niet dat de arm helemaal niet gebruikt kan worden, maar er moet juist voorkomen dat activiteiten die pijnklachten met zich meebrengen worden vermeden zodat de spieren en aanhechtingen niet nog harder belast worden. Na een periode van rust is het belangrijk om oefeningen te gaan doen voor de onderarm spieren en elleboog. Deze oefeningen zorgen ervoor dat de onderarmspieren sterker worden en daarmee de blessure kunnen verminderen en zelfs voorkomen dat de blessure terugkeert.

Het is mogelijk om een brace te dragen om de arm extra te ondersteunen en de pijnklachten te verminderen. Echter heeft de brace geen genezende werking maar kunnen de symptomen bestreden worden. Twee uitstekende braces om te dragen bij hevige pijnklachten van een golfersarm zijn de Push Sports Elleboogbrace en de Bauerfeind EpiPoint Elleboogbrace.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »