• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
 • Gratis verzending vanaf € 35,-
 • Gratis retourneren & ruilen

Top 10 voordelen van een massagegun

 • Geplaatst op
Top 10 voordelen van een massagegun

Massageguns staan bekend om de vele voordelen en de tal van verschillende gebruikersmogelijkheden die ze bieden. Zo kunnen de massageguns gebruikt worden voor het stimuleren van de bloedcirculatie tot het geven van een diepe weefselmassage. In deze blog worden de belangrijkste voordelen van het gebruik van een massagegun uitgelegd.

 1. 1. Blessurepreventie en herstel

Na een inspanning hebben spieren de tijd nodig om te kunnen herstellen, de hersteltijd na een forse inspanning is om en nabij 72 uur. Een van de belangrijkste doelen van een massagegun is het verminderen van spierspanningen en stijfheid in het lichaam. Het gebruik van een massagegun stimuleert de bloedsomloop en helpt afvalstoffen uit de spieren af te voeren.  

Naast het helpen ontspannen van de spieren kan een massagegun ook helpen om blessures te voorkomen. Het masseren van de spieren met een massagepistool voorkomt verklevingen.

 1. 2. Pijnverlichting en genezing door vibratie

Een massagegun biedt trillingen tot diep in de spieren en het weefsel waardoor het geschikt is voor percussie therapie. De trillingen tijdens de massage helpen de bloedcirculatie in het lichaam te verbeteren. Hierdoor worden afvalstoffen in de spieren sneller afgevoerd en krijgen de spieren sneller en meer voedingstoffen. Dit leidt tot een sneller herstel van de spieren, een beter bewegingsbereik, pijnverlichting en vermindering van spierpijn en spiervermoeidheid. Door het gebruik van een massagepistool kunnen nek-, schouder- en onderrugpijn worden verlicht.

 1. 3. Melkzuur

Wanneer het lichaam een laag zuurstofgehalte heeft wordt dit gecompenseerd door nieuw gevormd lactaat om te zetten in energie voor het lichaam en wordt melkzuur gemaakt. Dit komt vaak voor tijdens een intensieve training. Melkzuur neemt zich vaak sneller op in de bloedbaan dan dat het verbrandt kan worden. Hierdoor kunnen spieren vermoeid aanvoelen en kan er kramp in de spieren ontstaan. Het gebruik van de massagegun kan dit voorkomen omdat het masseren van de spieren helpt om het melkzuur en andere afvalstoffen sneller af te voeren. Hierdoor wordt spierpijn verminderd of zelfs voorkomen.

 1. 4. Draagbaarheid

Een massagegun is het perfecte massageapparaat voor herstel voor onderweg. Een voorbeeld hiervan is de Pulseroll massagegun waar het massagepistool en alle accessoires in een koffertje eenvoudig meegenomen kunnen worden. Daarnaast is het apparaat voorzien van een stille geluidstechnologie waardoor gebruik buitenshuis niet storend is.

 1. 5. Stijfheid en spierkramp

Spierkrampen kunnen ontstaan wanneer de spieren tijdens een intensieve training niet worden voorzien van voldoende zuurstof. Het resultaat hiervan is spierpijn en stijfheid in de spieren. Een massagepistool kan helpen bij het verminderen of voorkomen van deze spierkrampen en stijfheid. Door de druk die wordt uitgeoefend op de spieren en weefsels tijdens de massage worden deze geholpen te ontspannen waardoor de klachten worden verminderd.

 1. 6. Kostenbesparend

Het gebruik van een massagegun is een alternatief voor het ondergaan van een massage of het bezoeken van een fysiotherapeut. De eenmalige investering in een massagegun geeft de mogelijkheid om dezelfde massagetherapie dagelijks thuis toe te passen waarmee de kosten ten opzichte van een fysiotherapeut of een masseur snel worden gecompenseerd.

 1. 7. Het zenuwstelsel en de spieren

Vanuit het zenuwstelsel worden de spieren gecontroleerd en geactiveerd. Bij het gebruik van de spieren wordt het zenuwstelsel gealarmeerd om de spieren optimaal te kunnen gebruiken. Het gebruik van een massagegun helpt om de receptoren van het zenuwstelsel te stimuleren waardoor de stress in de spieren wordt verminderd en de mobiliteit van de spieren verbetert.

 1. 8. Littekenweefsel

Littekenweefsel helpt bij het herstellen van beschadigde vezels in uw lichaam, maar is minder elastisch dan andere spierweefsels in het lichaam. Met een massagepistool kan het littekenweefsel gemasseerd worden waardoor het afbreken sneller gaat en het herstel gestimuleerd wordt.

 1. 9. Bewegingsbereik

Het gebruik van een massagegun heeft een positief effect op het bewegingsbereik van het lichaam. Na een massage voelt het lichaam soepeler aan en is de bloedsomloop gestimuleerd. Het gebruik van een massagegun voor een training kan dus een positief effect hebben op je training.

 1. 10. Verbetering algehele welzijn

Massagepistolen helpen de receptoren van het zenuwstelsel te stimuleren, waardoor spanningen vrijkomen en de spieren kunnen ontspannen, terwijl de mobiliteit van het lichaam verbetert. Het regelmatig gebruiken van een massagepistool kan zelfs leiden tot een betere immuniteit en nachtrust.

Kortom, het gebruik van een massagegun

Massagepistolen helpen de spieren te ontspannen en de spanning in het lichaam te verminderen. De bloedcirculatie in het lichaam wordt verbeterd door de trillingen waardoor zuurstof en voedingstoffen sneller naar de spieren worden vervoerd, en afvalstoffen sneller worden afgevoerd. Hierdoor worden spierkrampen en stijfheid van de spieren die kunnen optreden na een intensieve training verlicht of voorkomen. De Triggerpoint Impact massagegun is met zijn 4 verschillende opzettenstukken waarmee verschillende massagetechnieken kunnen worden toegepast het ideale massageapparaat voor thuis of onderweg!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »