• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Polsbreuk

2
De pols is een veel gebruikt en ingewikkeld gewricht dat bestaat uit twee onderarm botten, de ellepijp en het spaakbeen, en acht handwortelbotten. Bij een gebroken pols komt de breuk vaak voor in een of beide botten van de onderarm. Het meest voorkomende
Lees meer
Sorteren op:

De polsbrace van Reh4Classic beschikt over het beschermingsniveau 3. Dit is de hoogste graad polsbescherming en zorgt voor de maximale ondersteuning, stabiliteit en bescherming.

Lees meer
29,95
Op voorraad

Polsbreuk

De pols is een veel gebruikt en ingewikkeld gewricht dat bestaat uit twee onderarm botten, de ellepijp en het spaakbeen, en acht handwortelbotten. Bij een gebroken pols komt de breuk vaak voor in een of beide botten van de onderarm. Het meest voorkomende is een breuk aan de onderkant van het spaakbeen. Wanneer er een breuk aanwezig is in een van de acht handwortelbotten noemen we dit ook een polsbreuk ondanks dat deze botten in de hand liggen. De ernst van de breuk kan variëren van een klein scheurtje in een bot tot een volledige breuk in meerdere botten waarbij er sprake is van een verplaatsing van de botstukken.

Oorzaken gebroken pols

De meest voorkomende oorzaak van een gebroken pols is een val op de uitgestrekte hand. Dit trauma wordt ook wel een FOOSH trauma genoemd, dit betekent Fall On Outstretched Hand. Ook een directe klap op de hand/pols kan de oorzaak zijn van een breuk in het gewricht. Veel voorkomende activiteiten waarbij een polsbreuk voorkomt zijn sporten waarbij een valrisico of de belasting van het polsgewricht erg hoog zijn, denk hierbij aan vechtsporten, maar ook skaten, snowboarden of voetbal. Verder ontstaat een breuk in de pols sneller bij mensen met een onderliggende botziekte of mensen die last hebben van botontkalking.

Klachten bij een gebroken pols

De klachten die optreden bij een gebroken pols zijn vaak erg duidelijk en bestaan uit hevige pijn, zwelling, een bloeduitstorting, en in sommige gevallen bij een ernstige breuk een afwijkende stand van het polsgewricht. Verder is de pols niet tot weinig te belasten en nemen de klachten toe bij het bewegen van het gewricht.

Behandeling van een polsbreuk

De behandeling van een polsbreuk is erg afhankelijk van de ernst en de locatie van de breuk. Wanneer er alleen een scheur in het bot is zal er bijna altijd gekozen worden voor een niet-operatieve behandeling. Hierbij wordt het aangedane gewricht voor een bepaalde periode gespalkt om de genezing van het gewricht soepel te laten verlopen. Dit kan betekenen dat de arm in het gips moet voor een periode van 3 tot 6 weken afhankelijk van de ernst van de breuk. Na de gips periode is het belangrijk om de pols weer op krachten te krijgen en de beweeglijkheid in het gewricht terug te krijgen. Indien de pols nog erg instabiel aanvoelt tijdens het doen van oefeningen is het mogelijk om een brace te dragen voor extra ondersteuning en stabiliteit van het gewricht. Twee van de beste brace die perfecte ondersteuning geven aan het polsgewricht na de behandeling van een polsfractuur zijn de Medi Wrist Support  en  de Reh4Classic polsbrace met uitneembare spalk.

Voor meer informatie over de braces kunt u de onderliggende pagina bekijken of contact opnemen met onze product specialisten om tot de juist keuze te komen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »