• Voor 23:59 besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf € 35,-
  • Gratis retourneren & ruilen

Kniebrace

15
Kniebraces zijn bandages die gedragen worden bij een pijnlijke of geblesseerde knie. Ook wordt een kniebrace gebruikt om nieuwe of terugkomende blessures tijdens het sporten te voorkomen
Lees meer
Sorteren op:

Wat is een kniebrace?

Kniebraces zijn bandages die gedragen worden bij een pijnlijke of geblesseerde knie. Ook wordt een kniebrace gebruikt om nieuwe of terugkomende blessures tijdens het sporten te voorkomen. Vaak zijn de braces gemaakt van een combinatie van metaal, schuim, kunststof, elastisch materiaal en banden.

Er zijn vier verschillende soorten kniebraces:

Profylactische brace: Deze braces zijn ontworpen om de knieën te beschermen tegen blessures tijdens contactsporten zoals voetbal, zoals de MeyraMedical kniebrace GENUmeyra.

Functionele braces: De functionele kniebrace geeft optimale steun tijdens dagelijkse activiteiten en sporten wanneer iemand een knieblessure heeft opgelopen, zoals de Bauerfeind GenuTrain kniebrace.

Revaliderende braces: Een kniebrace ontworpen met maximale ondersteuning om schadelijke bewegingen te voorkomen en er voor te zorgen dat de knie optimaal kan herstellen na een zware blessure of operatie, zoals de Mediroyal ARX314 Liga X.

Patellofemorale braces: Braces ontworpen om de knieschijf soepel te laten bewegen over het kniegewricht en pijn in de pezen te verminderen, zoals de Bauerfeind GenuPoint Patellabrace.

Wanneer zijn kniebraces nuttig?

Kniebraces zijn tegenwoordig een gebruikelijke behandelingsoptie geworden voor miljoenen mensen die klachten en pijntjes aan de knie ervaren. Dit omdat de braces relatief goedkoop zijn voor wat ze bieden, gemakkelijk te vinden zijn en een hoog draagcomfort hebben. Maar wanneer is het nou echt nuttig om een kniebrace te dragen? Er zijn twee belangrijke redenen om een kniebrace te dragen. Dit zijn de behoefte aan structurele ondersteuning van de knie en het verlichten van de pijn bij klachten.

Structurele ondersteuning

Na het oplopen van een zware knieblessure of erger, na een operatie aan de knie is het belangrijk om de knie zoveel mogelijk te ontlasten en schadelijke bewegingen te voorkomen. Hiervoor wordt dan ook altijd een kniebrace voor aangeschreven om structurele ondersteuning en pijnverlichting te bieden tijdens het herstelproces.

Kniebrace voor pijnverlichting

De andere reden om een kniebrace te dragen is voor de pijnverlichting bij voorbeeld artrose of chronische kniepijn door een eerdere blessure. Hierbij biedt een kniebrace extra ondersteuning en draagcomfort waardoor de knie geen verkeerde bewegingen kan maken die de pijnklachten verergeren. De keuze voor een kniebrace hangt in dit geval sterk af van de klachten per persoon.

Bij welke blessures/klachten gebruik ik een kniebrace?

Er zijn veel verschillende blessures die aan de knie opgelopen kunnen worden. Knieblessures zijn echter in Nederland ook de meest voorkomende sportblessures. Veel voorkomende klachten en blessures aan de knie zijn:

- Artritis en artrose
- Instabiliteit van de knie
- Pattela instabiliteit
- Knieschijf problematiek
- Meniscusklachten
- Pijnlijke aanhechtingen
- Vochtophoping in de knie
- Postoperatie
- Knieontsteking
- Letsel kruisbanden
- Letsel collaterale banden
- Slijmbeursontsteking
- Overbelasting

Indien u andere knieklachten ervaart, of twijfelt over welke blessure u heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen om tot de beste oplossing voor u te komen!

Hoe gebruik ik een kniebrace?

Tijdens het sporten dient de brace gebruikt te worden zoals voorgeschreven. Dit betekent het volgende: let er bij het aantrekken op dat de scharnieren van de brace daar zitten waar de knie buigt. Riemen, tapes of het klittenband waarmee de brace wordt vastgemaakt dienen om het been heen te zitten. Tijdens het sporten is het belangrijk om de plaatsing van de brace te controleren om er zeker van te zijn dat de brace niet verschoven is. Een slecht geplaatste brace kan namelijk eerder klachten veroorzaken dan hetgeen waarvoor ze aangeschaft zijn, de pijn verminderen.

Om optimaal gebruik te maken van de werking van een kniebrace dient deze gedragen te worden tijdens activiteiten waarbij u het risico loopt uw knie te blesseren.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »